Címlap » Zene » Felújították és újra kiadják a The Beatles ‘Sárga Tengeralattjáró’-ját

Felújították és újra kiadják a The Beatles ‘Sárga Tengeralattjáró’-ját

A legendás animációs film minden egyes képkockáját újradolgozták. Megjelenés május végén.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Felújításra került és május 28-án hivatalosan is újra kiadásra kerül a The Beatles 1968-as animációs filmje és a hozzá kapcsolódó albuma, a Yellow Submarine.

Az új megjelenés mögött dolgozó csapat úgy döntött, hogy mellőzik a megszokott metódust, azaz a film automata szoftverrel történő digitalizálását. Ehelyett, a “kézzel rajzolt eredeti műalkotás kényes jellege” miatt a szakemberek képkockáról-képkockára haladva frissítették fel a filmet.

A Yellow Submarine John Lennon és Paul McCartney dalán alapul, mely a Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band (Bors Őrmester Magányos Szívek Klubjának Zenekara) útját követi, ahogy a tenger alá szállnak és felveszik a harcot a zenét gyűlölő Kék Gonoszokkal.

A hamarosan megjelenő DVD-n a film mellett helyet fog kapni egy, a munkálatokat bemutató rövid dokumentumfilm, számos kulisszák mögé bepillantást adó fotó, valamint egy 16 oldalas booklet is, mely tartalmazni fogja többek között John Lassiter, a Pixar stúdió és a Walt Disney főnökének az esszéjét is.

Ahogy Lassiter fogalmaz: “Mind az animációs filmek rajongójaként, mind pedig filmkészítőként megemelem a kalapom a Yellow Submarine alkotói előtt. Az ő forradalmi munkájuk segített kikövezni az utat az animáció fantasztikusan változatos világának, amit ma mindannyian élvezünk.”

A Yellow Submarine új kiadása DVD, Blu-Ray, és audio soundtrack formátumban jelenik meg.

Scroll To Top