Címlap » Gasztronómia » Kovászos uborka – szőlőlevéllel

Kovászos uborka – szőlőlevéllel

Nyáron nincs is jobb savanyúság egy tál finom kovászos uborkánál. Itt egy nagyszerű recept, mellyel pikk-pakk elkészíthetjük kedvencünket.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hozzávalók:

  • 10-12 közepes uborka
  • 5-6 szőlőlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • kb. fél dl ecet
  • egy szelet száraz kenyér
  • egy evőkanál só
  • víz
Kovászos uborka

Ha nyár, akkor kovászos uborka! Ahogy kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, úgy lesz úrrá a népeken a kovászolási láz.

Elkészítés:

Egy 3 literes üveg alját kibéleljük a szőlőlevelekkel, rárakosgatjuk a megmosott, két szélén felvágott uborkát, beleszórjuk a fokhagymát, a tetejére helyezzük a kaprot és a kenyérszeletet.

Kb. másfél liter vizet fél dl ecettel, sóval felfőzünk, és melegen az uborkára öntjük. Kistányérral lefedve napos helyen öt napig érleljük, majd leszűrjük, az uborkákat lemossuk, tiszta edénybe tesszük, visszaöntjük rá a levét, és a hűtőbe rakjuk.

Scroll To Top