Címlap » Életmód » A közlekedési balesetek esetén a kezelést állja az egészségbiztosítás vagy csak a balesetbiztosítás?

A közlekedési balesetek esetén a kezelést állja az egészségbiztosítás vagy csak a balesetbiztosítás?

Közlekedési balesetek bármikor történhetnek, akár a nyaralás alatt is, de akkor is, ha csak a munkába megyünk, vagy otthon vagy onnan megyünk haza.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

És bizony a balesetek nemcsak fájdalommal járhatnak, hanem nagy költségkieséssel is, hiszen sokszor így kiesünk a munkából, ami bevételcsökkentést jelent majd, a kezelési költségekről már nem is beszélve, amik pedig a kiadásainkat fogják megnövelni. Érdekes kérdés, hogy mivel járunk jobban: balesetbiztosítással vagy egészségbiztosítással. A kettő nem egy és ugyanaz, és más-más módon hasznosak.

Tételezzük fel, hogy valamilyen közlekedési baleset ért minket, mondjuk elestünk a biciklinkkel, mert elsodort minket egy szabálytalanul közlekedő autó, és eltört a csontunk, esetleg műtétre, illetve több napos kórházi tartózkodásra van szükség.

A balesetbiztosítás ilyen esetekben segíthet abban, hogy kiesett bevételt pótoljuk, hiszen a legtöbb balesetbiztosítás olyan egészségkárosodásuk után fizet, amelyek baleset során történtek, legyen szó csonttörésről, égési sérülésről, baleseti műtétről vagy közúti közlekedésből eredő maradandó egészségkárosodásról, de kórháziban töltött napok után is fizethet a biztosító.

A balesetből eredő maradandó károsodás kezelését, utógondozást, rehabilitációt viszont már nem téríti meg, erre az egészségbiztosítás lehet jó megoldás.

Egy megfelelő egészségbiztosítással a rehabilitációs költségeket is megspórolhatjuk

kozl

Amíg a balesetbiztosítás egy összegben fizet a közlekedési balesetben szerzett egészségkárosodások mértéke alapján, ami a kiesett bevételünk pótlására jó, addig az egészségbiztosítás a balesetben szerzett sérüléseink egészségügyi ellátásának fedezésére szolgál.

Tételezzük fel, hogy a balesetben szerzett sérülések maradandó károsodást okoztak, melyek fizioterápiát igényelnek, esetleg rendszeres szakorvosi vizsgálatokat. Ezeket a balesetbiztosítás már nem fedezi, az magán egészségbiztosítás viszont igen.

Mivel az állami egészségügyi intézményekben nagyon sokat kell várni a kezelésekre, vizsgálatokra, szakorvosi rendelésre, ezért sokan inkább magánorvoshoz fordulnak, magán fizioterapeutát keresnek. Ez viszont meglehetősen költséges lehet. Egy megfelelő egészségbiztosítás azonban fedezni tudja a költségeinket.

Scroll To Top