Címlap » Címlapon » A gyógynövények ereje: A legnépszerűbb természetes gyógymódok

A gyógynövények ereje: A legnépszerűbb természetes gyógymódok

Sokan a nagyszüleiktől, szüleiktől már talán kiskorukban megtanulták, hogy ha valamilyen betegség üti fel a fejét a családban, nem biztos, hogy azonnal orvoshoz kell futni, és nincs minden esetben szükség a gyógyszerekre sem.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Napjainkban újra egyre több ember életébe kerül előtérbe a gyógynövények használata, főleg akkor, ha megfázásról van szó. A különböző házi praktikákat persze ma már mindenki jól ismeri, például azt, hogy megfázás esetén érdemes hagymát, fokhagymát, mézet, illetve forró teát fogyasztani.

A méz, a fokhagyma és a hagyma is bátran nevezhető egy természetes antibiotikumnak, emellett jó tudni, hogy a borsmenta, illetve a kamillatea gyulladáscsökkentő hatással is bír. De nézzük, melyek azok a gyógynövények, amik a legnépszerűbbek, és legkönnyebben beszerezhetőek napjainkban.

A gyógynövények kivonatának felhasználása evolúciós örökségünk, hiszen már a majmok is számos gyógynövényt fogyasztottak a vadonban akkor, amikor valamilyen emésztési problémájuk volt. A különböző gyógynövényeket használjuk ma már meddőség ellen, a klimax kellemetlen tüneteinek enyhítésére, természetes stresszoldóként, vagy éppen görcsoldóként is.

gyogynovenyek

Azt azonban fontos kihangsúlyozni, hogy a gyógynövények használatát nem szabad a homeopátiával összekeverni. Gyakran a különböző gyógynövényeket betegségek megelőzésére fogyasztjuk, erre például tökéletes lehet a gyömbér, melyben rengeteg vitamin található, és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A gyömbér nagy mennyiségben tartalmaz Cinket, foszfort, Magnéziumot, vasat és káliumot is. A zsálya a garat, illetve a nyálkahártya gyulladására lehet jó megoldás, de görcsoldó hatással is rendelkezik, így akár a reumás fájdalmak enyhítésére is kiváló lehet.

Ha a memóriánk javításáért szeretnénk tenni, akkor hatásos lehet a ginzeng, ginko biloba, mely akár a demencia kialakulásának kockázatát is lecsökkentheti.

A gyógynövények emellett segíthetnek a depresszión és a szorongáson. A Brahmi a Távol-Kelet egyik legnépszerűbb gyógynövénye, hiszen fitten tartja az agyunkat, feloldja a szorongást, és a stresszt, illetve még az alvásproblémánkon is segíthet.

Scroll To Top