Magyarország Tortája címet 2013-ban a Milotai mézes grillázstorta nyerte, az év cukormentes tortája a ribizlihabos-almás réteges lett, míg a Szent István-napi kenyérverseny győztesének a tönkölybúzás-joghurtos kenyeret választották.
Az ország tortája verseny öt döntőse közül 2013-ban a Major cukrászda Milotai mézes grillázstortája lett a befutó. A finomság diós pralinékrémmel és mézeskrém van töltve középen roppanós betéttel megspékelve. Magyarország tortáját hamarosan 200 helyen lehet megkóstolni.
Az ország cukormentes tortája ribizlis almás lett, ami Nádori László cukrászmester munkáját dicséri. A desszert fehér cukor, fehér liszt, mesterséges adalék és tartósítószer nélkül készült. Az édesítéshez nyírfacukrot használtak, a sütit a lisztértékenyek is fogyaszthatják. 100 grammban körülbelül 130 kalória van.
Idén a joghurtos-tönkölybúzás kenyér lesz Szent István betevője. A Rábai Gábor és ifj. Rábai Gábor által készített kenyér világosbarna színű, a belseje ruganyos, a felhasznált liszt fele tönköly, fele fehér kenyérliszt. Fél, háromnegyed és kilós kiszerelésben, kerek vágott formában lehet majd kapni augusztus 20 után.