Címlap » Címlapon » A 2013-as év tortája: Milotai mézes grillázstorta

A 2013-as év tortája: Milotai mézes grillázstorta

Magyarország Tortája címet 2013-ban a Milotai mézes grillázstorta nyerte, az év cukormentes tortája a ribizlihabos-almás réteges lett, míg a Szent István-napi kenyérverseny győztesének a tönkölybúzás-joghurtos kenyeret választották.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az ország tortája verseny öt döntőse közül 2013-ban a Major cukrászda Milotai mézes grillázstortája lett a befutó. A finomság diós pralinékrémmel és mézeskrém van töltve középen roppanós betéttel megspékelve. Magyarország tortáját hamarosan 200 helyen lehet megkóstolni.

Milotai mézes grillázstorta

2013-ban Magyarország tortája a diós pralinékrémmel és mézeskrémmel töltött Milotai mézes grillázstorta lett.

Az ország cukormentes tortája ribizlis almás lett, ami Nádori László cukrászmester munkáját dicséri. A desszert fehér cukor, fehér liszt, mesterséges adalék és tartósítószer nélkül készült. Az édesítéshez nyírfacukrot használtak, a sütit a lisztértékenyek is fogyaszthatják. 100 grammban körülbelül 130 kalória van.

Magyarország cukormentes tortája 2013: Ribizlihabos-almás réteges

Könnyű, savanykás, gyümölcsös a ribizlihabos-almás réteges, mely fehér cukor, fehér liszt, mesterséges adalékok és tartósítószer nélkül készült.

Idén a joghurtos-tönkölybúzás kenyér lesz Szent István betevője. A Rábai Gábor és ifj. Rábai Gábor által készített kenyér világosbarna színű, a belseje ruganyos, a felhasznált liszt fele tönköly, fele fehér kenyérliszt. Fél, háromnegyed és kilós kiszerelésben, kerek vágott formában lehet majd kapni augusztus 20 után.

Scroll To Top