Címlap » Címlapon » A pihenés hazája, Hajdúszoboszló

A pihenés hazája, Hajdúszoboszló

Mindenkinek kijár egy kis kényeztetés! Járt már Hajdúszoboszlón? Még nem? Vagy csak régen? Itt az idő felkeresni hazánk egyik legnépszerűbb üdülőhelyét, ami Debrecentől nincs is olyan nagyon messze.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hajdú-Bihar megye szíve

Debrecentől mindösszesen huszonegy kilométerre van Hajdúszoboszló, így a keleti országrészben élők könnyedén meg tudják közelíteni. Lakosainak száma huszonnégyezer körül mozog – ez ugyan nem nagy, de hozzá hasonlóan Siófok is nyaranta a sokszorosára nő. Hiába a viszonylag alacsony népesség, Hajdúszoboszló igen népszerű, a vendégek által, a szállodákban és apartmanokban eltöltött éjszakák száma nagyon magas, Budapest és Hévíz után itt töltenek el a legtöbb időt a turisták.

Nyaranta turisták ezrei lepik el Hajdúszoboszlót

Nyaranta turisták ezrei lepik el Hajdúszoboszlót

A termálparadicsom

Bár nem élnek a városban annyira sokan, Hajdúszoboszló mégis az egyik legfontosabb turisztikai központja Magyarországnak. 1925-ben történt, hogy kutat ástak, olaj helyett azonban víz tört a felszínre. A forrás annyira népszerű lett, hogy a helyiek folyamatosan oda kezdtek el járni, később már a környékbeliek is, így lassan kialakult a termálvizes üdülőközpont.

Mire is jó a gyógyvíz? Elsősorban pihentet, ellazít, az izom- és ízületi bántalmaktól szenvedőknek pedig enyhülést hoz. Egy néhány hetes kúra is eredményes lehet, de azért az a legjobb, ha minél többször eljutunk ilyen helyekre. A gyógymedencék mellett más típusú élményfürdők is találhatók a településen, a fiatalabb generációnak hullámmedencék, élménymedencék, aquapark nyújthatják a legnagyobb szórakozást.

A fürdőn túl számtalan extra szolgáltatás is megtalálható Hajdúszoboszlón, ami miatt érdemes ellátogatni. Rendkívül jól kiépített a szállodarészleg, nem véletlenül a harmadik legtöbbet kivett szoba itt található. Akik igazi wellness élményre vágynak, azoknak sem kell csalódniuk, hiszen megszámlálhatatlan wellness szálloda van. Az ilyen típusú szállásokban minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere, medencék, különféle ellazító, relaxáló, gyógyító kezelések. Figyeljünk arra, hogy mit tartalmaz a csomagunk, vannak olyan szállások, ahol minden benne van a szállás árában, máshol csak egy-két dolog, például a szaunázás van benne, máshol pedig mindenért extra pénzt kell még fizetni. Könnyen elképzelhető, hogy kedvezményeket tudunk igénybe venni, vagy olcsóbban tudjuk az extra szolgáltatásokat megvásárolni, ha mondjuk otthon, internetről rendeljük meg, vagy ha mondjuk SZÉP kártyát használunk. Minden esetben tájékozódjunk előre!

Mi van még errefelé?

A belváros is kifejezetten a turistákra épít: rengeteg vendéglátóipari egység, éttermek, kávézók, kocsmák várják a pihenőket. Bocskai István lovas szobrát érdemes megtekinteni: 1606-ban telepítette be a várost Bocskai hajdúkkal, innen eredeztethető Hajdúszoboszló neve. Templomokat is megnézhetünk a városban, református és katolikus templom egyaránt megtalálható. Akik számára túl kicsi lenne Hajdúszoboszló, azok könnyen és gyorsan át tudnak menni hazánk második legnagyobb településére, Debrecenbe. Akik egy kicsit többet is hajlandóak utazni, számukra opció lehet még Nyíregyháza is, de a román határ sincsen messze.

Scroll To Top