Címlap » Gasztronómia » Citrusos paradicsomleves – hidegen

Citrusos paradicsomleves – hidegen

Végre itt a paradicsomszezon, de mi mintha csak egyféle levest ismernénk belőle: édeset betűtésztával. Pedig rengeteg variáció van, például az isteni citrusos paradicsomleves.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Citrusos paradicsomleves – recept

Hozzávalók:

  • 1/2 kg felkockázott paradicsom
  • 2 db finomra vágott salottahagyma
  • 1/2 hüvelykujjnyi gyömbér meghámozva
  • 2 derezd fokhagyma
  • 1 lime leve
  • 1 teáskanál limehéj lereszelve
  • 1/2 csokor menta durvára vágva
  • 1/2 csokor koriander durvára vágva
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • alaplé igény szerint
Citrusos paradicsomleves

A lime nem csak a Bloody Maryben jó a paradicsomhoz, hanem ebben a hideg és zöldfűszeres levesben is.

Elkészítés:

A paradicsomot a gyömbérrel és a fokhagymával pépesítsük. Ha nem elég híg, alaplével öntsük fel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, keverjük bele a lime levét, héját, a zöldfűszereket és hidegen tálaljuk.

jó étvágyat!

Scroll To Top