Címlap » Címlapon » Cukkinis-Tonhalas Lasagne – Kreatív Recept

Cukkinis-Tonhalas Lasagne – Kreatív Recept

Kiváló példája annak, amikor az itthon lévő alapanyagokból akarunk valamit összedobni gyorsan és egyszerűen. Ebből lesz a cuki tonhal :D

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Cuki Tonhal – azaz Cukkinis, tonhalas lasagne recept

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 közepes méretű cukkini
  • Fél fej vöröshagyma
  • Egy 185 grammos tonhalkonzerv (jelen esetben Hamé)
  • Egy kis darab vaj (nem margarin!)
  • Kb. 1.5 evőkanál liszt
  • Kb. 2 dl tej
  • Edámi sajt
  • Fűszerek: Só, bors, kurkuma, szerecsendió
  • Zöldfűszerek: szárított házi zöldségmix (a delikát adalékmentes, természetes, házi változata), oregánó, bazsalikom

Elkészítés

Leöntöm a tonhalkonzerv kissé vizes, olajos levét egy lábasba, melegedni. Közben gyorsan felaprítom a hagymát és azt is beledobom, kicsit megsózom. Nem várom meg, míg üveges lesz, hanem beleöntöm a tonhalat is. Majd így párolom, végül lesütöm, lepirítom teljesen.

Közben meghámozom, majd kockákra aprítom a cukkinit. Lesózom és félreteszem, hogy engedjen kicsit a levéből. Majd ezt a levet leöntöm és még egyszer átmosom tiszta vízzel (ne legyen kesernyés). Ha lesütöttem a tonhalas hagymás anyagot, akkor belerakom a cukkinit is. Rászórom a zöldfűszereket és a kurkumát (hogy legyen egy kis szép, sárgás színe), majd fedő alatt párolom, hogy összeessen, megpuhuljon. Ezután fedő nélkül minél több levet elpárologtatok róla.

Miközben fedő alatt párolódik a tonhalas cukkini, elkészítem a besamel mártást. Megolvasztom a vajat, beleszórom a lisztet, elkeverem, majd ráöntöm a tejet. Sózom, borsozom és szerecsendióval ízesítem, majd felfőzöm, míg közepesen sűrű nem lesz.

Előveszek egy kis kerámia edényt (mint a képen), alulra öntök a besamelből, középre halmozom a tonhalas, hagymás cukkinit, majd a tetejére kerül a maradék besamel. Végül edámi sajttal zárom le a finomságot. Berakom sütőbe és addig sütöm, míg a sajt meg nem pirul. Remélem, nem felejtettem ki semmit : ) Jó étvágyat hozzá!

Az alábbi képeket sütés előtt készítettem (kattints a nagyobb méretért):

A receptet beküldte: Nagy Arnold, www.fksz.hu (Köszönjük!)

Scroll To Top