Címlap » Gasztronómia » Húsos tészta-tallér

Húsos tészta-tallér

A húsimádóknak.
Egy modern és ízletes recept hétvégére.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál pesto-rosso szósz
  • 1 evőkanál ecet
  • ½ dl olivaolaj
  • 1 ek. Erős Pista
  • 1 db fehérbor
  • 1 db tojás a kenéshez
  • ½ liter olaj a sütéshez
  • 3-4 db bazsalikom levél
  • 3-4 db chili paprika
  • csipet só

Elkészítés:
Sima, rugalmas tésztát készítünk: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, az ecetet az olviaolajat, csipetnyi sót és mindezeket összegyúrjuk.
15-20 perc pihentetés után vékonyra kinyújtjuk,és kerek formákat szúrunk ki belőle. Közben a darált húst összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával a pesto szósszal, a fehérborral és az Erős Pistával.
A tésztakarikák szélét megkenjük az elkevert tojással, rátesszük a húsos tölteléket a közepére, majd félbehajtjuk,és a szélét összenyomjuk. Forró olajban kisütjük.
Forrón tálaljuk, bazsalikom levéllel és chili paprikával díszítjük.

Jóétvágyat!

Scroll To Top