Címlap » Címlapon » A nyelvtanulás és a fordítás egy új dimenziója nyílt meg

A nyelvtanulás és a fordítás egy új dimenziója nyílt meg

Talán sokan nem is gondolták volna, hogy egy olyan különös filmből, mint a „Galaxis útikalauz stopposoknak” is megvalósulhat valami futurisztikus találmány. Noha nem arról van szó, hogy apró halacskákat kellene a fülünkbe tömnünk, hogy ott egy bábelhalacskát neveljünk majd a hallójáratainkban.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A fordító halacskák helyett azonban már bárki használhatja a Google nemrégiben bemutatott megoldását, a Pixel Buds nevű, vezeték nélküli fülhallgatót.

A korábban csak álomnak tűnő technológia megoldást, a keresőóriás vállalat 2017-ben mutatta be és azóta is árusítja körülbelül 50.000 Forintos áron. A speciális fülhallgatók segítségével a világ legnépszerűbb nyelvei azonnal érthetővé vállnak számunkra, hiszen az eszköz elsődleges feladata a fordítás ellátása valós időben. A Google szakemberei úgy nyilatkoztak, hogy a fordító használatával olyan, mintha a felhasználók saját tolmáccsal rendelkeznének, amit bárhová magukkal vihetnek.

A Google Pixel Buds 40 nyelven képes fordítani valós időben

buds

A Google terméke Bluetooth kapcsolattal kommunikál az okostelefonunkkal, amire szüksége is van, hiszen nem egy-egy letöltött nyelvi fájlt használ, hanem egy szinte korlátlan tudású online adatbázist. Bár idehaza még nem sokan használják, a készülék alkalmas a Google Home szolgáltatás hanggal való vezérlésére is. A fülhallgatók egyetlen 5 órás töltéssel képesek akár 24 órán át is üzemelni.

A Google elsősorban saját okostelefonjaihoz készítette, Android alapú, valós időben fordítani képes eszköze, 1-2 másodperces késéssel képes fordítani 40 különböző nyelv között. Az eszköz segítségével így akár valós időben tudunk szövegeket elsajátítani, nyelveket tanulni is. A fordító eszköz minden nyelvet támogat, amit a Google Translate szolgáltatás, így magyarul is „tud”.

Természetesen azért nem minden esetben érdemes A Pixel Buds-ra hagyatkozni anyanyelvünkön, hiszen sok esetben fordult már elő, hogy a lefordított szöveg köszönőviszonyban sem állt az eredeti tartalmával, mégis óriási lépés ez az eszköz korunk számára.

Támogató: www.fnt-forditoiroda.hu

Scroll To Top