Címlap » Címlapon » Tipp, trükkök, hogy könnyebb legyen a költözés

Tipp, trükkök, hogy könnyebb legyen a költözés

A költözés lehet könnyű, de stresszes is. A szervezés kulcskérdés, ahogyan a csomagolás is.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A költözés legkönnyebb módja, ha megkérjük a költözető céget, hogy a csomagolástól a bútorszerelésen át a szállításig mindent végezzenek el helyettünk. Persze a legtöbben csak a szállításnál kérnek költözetőt, mind mást ők szeretnek elvégezni.

Hogyan célszerű csomagolni?

A dobozolás, csomagolás kérdése rendkívül lényeges, hiszen nem mindegy, hogy mit mibe csomagolunk. Mivel a dobozoknak bírniuk kell a terhelést, célszerű jó minőségű költöztető dobozokat vagy rekeszeket szerezni, mert így nem kell tartanunk attól, hogy menet vagy cipelés közben megsérülnek a dolgainkat. A törékeny dolgokat célszerű ruhába tekerni, így védve őket a sérülésektől.

A zsákos csomagolás is jó megoldás, a ruhákat, ágyneműket, törölközőket így lehet a legegyszerűbben és legkönnyebben szállítani. Vastag, strapabíró zsákokat szerezzünk, mert így biztos nem szakadnak majd ki. A konyhai eszközöket pedig újságpapírba érdemes csomagolni, hogy megvédjük őket is.

Társasház esetén érdemes előre jelezni a költözés napját

koltozes

Amennyiben társasházban élünk, akkor nem árt, ha a lakók is tudnak arról, hogy bizony ezen és ezen a napon költözés lesz. Mivel ez számukra nagyobb zajjal, sűrűbb lifthasználattal vagy nagyobb forgalommal járhat, már ami a lépcsőházi közlekedést illeti, jó, ha tudatjuk velük, nehogy sértődés, sőt akár feljelentés legyen. Ezt legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha kitesszük a faliújságra, de a közös képviselőt vagy a házmestert sem árt értesíteni.

A parkolás kérdése is érdekes, hiszen a költöztető autónak helyre van szüksége. Célszerű gondoskodni a helyfoglalásról, akár már előző este. Ezt megtehetjük kukákkal, bójákkal, de akár a saját autónkkal is. Erre egyébként akkor is érdemes gondolni, ha családi házról van szó. Családi házas övezetben is gond lehet a parkolás, ha túlzsúfolt az utca, jobb, ha ezt is számításba vesszük. Megállhat persze a költöztető autó messzebb is, de az növelni fogja a költözés idejét, így pedig az árakat is.

Scroll To Top