Címlap » Címlapon » Marketing költségvetésbe a nyomdaipari költségeket is érdemes beleszámolni

Marketing költségvetésbe a nyomdaipari költségeket is érdemes beleszámolni

Amikor egy cég marketing költségvetést állít össze, sokszor csak a közösségi médiában történő hirdetéseket számolja bele, esetleg a marketinges szakember díját. Érdemes azonban a nyomdaipari költségekkel is számolni.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Manapság a marketing elengedhetetlen ahhoz, hogy egy cég sikeres legyen. Sokan viszont csak az online térben történő hirdetésekre, reklámokra, képekre és videókra gondolnak ilyenkor, pedig a szórólapoknak, prospektusoknak és plakátoknak is jelentős marketing értékük van még napjainkban is.

Tény persze, hogy ritkábban látni már az utcán ácsorgó, szórólapot osztogató diákokat, viszont rendezvényeken ez még mindig gyakori, sőt, a megvásárolt termékek mellé is szoktak tenni még ilyeneket.

A plakátok is gyakran előfordulnak, elég csak a művelődési központokra, iskolákra, óvodákra gondolni, ahol különböző események programjairól adnak hírt. Mindenképp érdemes az offline lehetőségeket is számba venni, és ezeket is beleszámítani a költségvetésbe.

Milyen nyomdaipari termékekkel támogathatjuk a marketingüket?

nyomdaktg

Amikor felmerül a cégünk hírnevének növelése, a márkánk építésének lehetősége, a termékeink népszerűsítése, megismertetése, akkor érdemes végiggondolni, hogy milyen lehetőségünk van az interneten kívül is. A szórólapokat mindenképp érdemes megfontolni, hiszen ezeket bárhova ki lehet tenni az üzletben, és még ha nem is vásárol semmit az adott betérő, vihet egy lapot, ami aztán később emlékezteti, és talán vissza is tér.

A rendezvényeket is érdemes nemcsak a közösségi médiában reklámozni, hanem nyomtatott plakátok formájában olyan helyekre elvinni, ahol a célközönségünk megfordul.

Családi és gyerekrendezvényeket még mindig sokan hirdetnek iskolákban, óvodákban, hiszen itt nagyon sokan áthatják őket. Természetesen számos más rendezvény plakátjával is találkozhatunk.

A prospektusok is jó lehetőséget teremtenek, ha meg akarjuk ismertetni a termékeinket. Nem mindig van lehetőség arra, hogy a teljes termékpalettát bemutassuk, vagy megismertessük az érdeklődőkkel, a prospektusban azonban minden termék és szolgáltatás felsorolható.

Scroll To Top