Címlap » Címlapon » Amit a biztonságos szexről tudni kell

Amit a biztonságos szexről tudni kell

Noha a szex minden kétséget kizáróan az egyik legélvezetesebb dolog a világon, összességében vitathatatlan tény, hogy sajnos rengeteg veszélyt is rejteget, ha olyan partnert választunk magunknak, akit korábban nem ismertünk, és nem is védekezünk az együttlét során.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A biztonságos szex márpedig rendkívül fontos, hiszen az életünk is múlhat rajta, de tudjuk-e, hogy mit is értünk ez alatt a kifejezés alatt, illetve milyen formában érhetjük el mindezt?

Nem csak a terhesség megelőzése a cél!

A biztonságos szex kapcsán nagyon sokan úgy hiszik, hogy csak az a cél, hogy az emberek megússzák a terhességet, azonban ez ebben a formában egyáltalán nem igaz. A tévhit gyakoriságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy csak az utóbbi egy évben ötven százalékkal több szexuális úton terjedő fertőzést regisztráltak a világon, mint korábban. Noha a modern orvostudomány a legtöbb szexuális úton terjedő betegségre már tud gyógyírt, ellenben még így is nagyon sok esetben vagy halálos kimenetelű, vagy az egész életet megpecsételő problémáról van szó, így a legtöbb betegséggel ellentétben az ilyen problémák nem oldhatók meg egy egyszerű tablettakúrával.

Példának okáért az orvostudomány még mindig nem talált gyógyírt az egyik leggyakoribb nemi betegségre, avagy a genitális herpeszre, amit egy óvszer felhúzásával bárki könnyedén kivédhetne, ha viszont elkaptuk, életünk végéig megkeserítheti életünket. Természetesen vannak azért kivételek, mint amilyen a klamídia, ami csak egyszerűen rendkívül kellemetlen, de kezelése ma már biztosítható, még ha hosszabb távon is. Persze azért van árnyoldala is a dolognak, például az, hogy a nők jelentős része teljesen tünetmentes a fertőzés ideje alatt, és ha nem kezeltetik időben, az akár a fogamzásképességet is örökre ellehetetlenítheti.

Amit a biztonságos szexről tudni kell

Amit a biztonságos szexről tudni kell

Veled ez nem történhet meg?

Soha nem tudhatod, a lényeg azonban, hogy mindig légy felkészülve mindenre, és tarts magadnál óvszert, ami a szeretkezés legbiztonságosabb formáját adja, ezáltal védelmet nyújt a terhesség ellen, hovatovább az összes nemi betegségtől is megóv, ha megfelelően használjátok, és betartjátok az alapszabályokat. Ilyen például, hogy a gumihoz nem alkalmaztok olajos síkosítót, nem harapdáljátok, csipkeditek és így tovább.

Fontos kiemelni, hogy nem csak a hagyományos szeretkezés lehet nagyon veszélyes, hanem az orális közösülési formák is, az análisról pedig nem is beszélve. Orális szex által például az összes olyan betegséget el lehet kapni, amit más formában is, ezért nem véletlen, hogy sok helyen lehet már ízesített óvszert kapni, ami megvéd attól, hogy esetleg arcodat egy csúnya nemi betegség csúfítsa el. Az anális közösülés pedig alkalmi kapcsolatokban szinte egyenesen tiltott, óvszer és síkosító nélkül pedig pláne, lévén a végbélben annyi baktérium és kórokozó található, és olyan nagy a sérülés kockázata, hogy nem érdemes kockáztatni, még gumival sem.

Scroll To Top