Címlap » Címlapon » Ezért előnyös bevetni a modern növényvédelmi drónokat

Ezért előnyös bevetni a modern növényvédelmi drónokat

Ha a mezőgazdaságban jártasak vagyunk, akkor nagy valószínűséggel tisztában vagyunk azzal, hogy mik azok a permetező drónok. Napjainkban ugyanis egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek ezek a precíziós, modern növényvédelmi, és növényápolási eszközök.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Ezeknek a korszerű eszközöknek a használata mára már az agrárium számos területén elterjedt, ugyanis a gazdák számára hatalmas segítséget jelenthet, hogy biztonságosabban, és környezettudatosabban, gyorsabban oszlassák el a különböző növényvédő szereket a területeken, azaz hatékonyabban tudják elvégezni az elmaradhatatlan növényvédelmi munkákat.

Sajnos egyelőre a növényvédelmi drónok használatával kapcsolatban elég kiforratlan szabályozásokkal találhatjuk szemben magunkat Hazánkban.  A precíziós mezőgazdaságon belül a permetező drónok használata igényli a középfokú, technikusi szinten lévő tudást.

Ha ilyen munkakörben szeretnénk elhelyezkedni, mindenképpen szükségünk lesz a drónpilóta képzés elvégzésére. De legyünk óvatosak mert napjainkban számos helyen hirdetnek nem megfelelő szinten lévő képzéseket, sőt az sem ritka ha valaki az egészet feketén végzi el.

A magas szintű tudás igényének kielégítése érdekében a tanfolyamokneked.com oldalon keresztül el is tudjuk végezni a szükséges végzést.

videkfejl

A növényvédelmi drónok használatának előnyei

Bár egy korszerű megoldásról beszélünk, mégis bátran kijelenthetjük, hogy ez még mindig egy olcsóbb permetezési megoldásnak számít, mintha azt a gazda traktorral végezné el. Nincs ugyanis taposási kár, és nem kell a drága üzemanyaggal sem számolnunk.

Emellett a modern drónokkal olyan helyekre is bejuttathatjuk a permetszert, ahova a terület adottságai miatt traktorral, vagy egyéb, speciális permetezőgéppel a permetezést nem is lehetne elvégezni. Emellett fontos megjegyezni, hogy a drónokkal történő permetezés sokkal gyorsabb, és hatékonyabb, mintha azt a gazda egy traktorral szeretné lebonyolítani.

Scroll To Top