Címlap » Címlapon » Nyaralás a hosszú hétvégén

Nyaralás a hosszú hétvégén

Közeledik a hosszú hétvége – bár jelenleg a dolgozók inkább morgolódnak, amiért szombaton is kell dolgozniuk, ám a jövő hétvégének biztos, hogy mindenki örömmel néz elébe, ugyanis négy napos szünet következik. Mit csináljunk, hová menjünk?

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Ha belföldre szeretnénk menni

Meg lehet látogatni a régen látott rokonokat, de akár el is mehetünk egy kicsit wellnesselni. Sajnos október lévén már nem lehet igazán nyaralni a szó szoros értelmében, de azért például kirándulni, vagy egy wellness üdülőben kényeztetni magunkat, azt nyugodtan.

Ha belföldön szeretnénk egy kellemes négy napot eltölteni, akkor mindenképpen ajánlatos minél előbb, már most lefoglalni a helyet, ugyanis a jó helyeket hamar lefoglalják, sok más ember is ilyenkor tud kikapcsolódni csak.

Ne lepődjünk meg, hogy a hosszú hétvége miatt valószínűleg minden, turisztikailag fontos helyen drágulás történ. A legnépszerűbb wellness üdülőkben átlagosan 29 ezer forint lehet szobát foglalni az ünnepekre, a legnagyobb árnövekedés Balatonfüreden tapasztalható, ahol akár 23%-kal is nőnek az árak az október 16-19-i időtávhoz képest. Drágulást lehet tapasztalni például Esztergomban és Zalakaroson is, de csökkenni fognak a tarifák például Debrecenben, vagy Miskolcon is.

Nyaralás a hosszú hétvégén

Nyaralás a hosszú hétvégén: A dolgos hetek után mindenki megérdemel egy kis pihenést

Ha külföldre szeretnénk menni

Szerencsére más országokban nincs hosszú hétvége, ezért nem várhatóak áremelkedések. Sőt, mivel ilyenkor ez egy elég langyos időszak, biztos, hogy igen jutányos áron is hozzájuthatunk egy-egy szobákhoz. Jó, hogyha előre lefoglaltuk a repülőt, vagy megvettük a vonatjegyet, előbbinél jelentős kedvezményeket lehet szerezni, ha kellő időben foglalunk. Amennyiben közeli országba szeretnénk utazni, és kocsival akarunk menni, számoljunk előtte, hogy biztosan megéri-e a négykerekűvel menni.

Ne hagyatkozzunk csak és kizárólag a bankkártyánkra, valamennyi valuta legyen nálunk, legfeljebb végszükség esetére, mert nem biztos, hogy mindenhol lehet majd kártyával fizetni. Jó, hogyha viszünk magunkkal egy úti- vagy kéziszótárt, vagy az okostelefonunkra telepítünk egy szótár applikációt. Természetesen az sem árt, ha legalább a nyelv alapvető kiejtésével tisztában vagyunk, hogy ne kelljen kézzel-lábban elmutogatni a szavakat, mondatokat.

Scroll To Top