Címlap » Címlapon » Amiről félünk beszélni a párunkkal az ágyban

Amiről félünk beszélni a párunkkal az ágyban

Egy párkapcsolatban mindig fontos az őszinte kommunikáció, de mégis vannak olyan témák, amiket a párok szeretnek kerülni. Leginkább az ágyban nem akarunk beszélni a bajokról, hiszen egyrészt oda lenne a hangulat, másrészt a párunkat sem szeretnénk megbántani.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hiszen senkinek sem esik jól, ha azt hallja, hogy nem sikerült kielégíteni a párját, vagy éppen, amit csinálunk, azt nem élvezte. Sokaknál egy ilyen beszélgetés önbizalomhiányhoz, teljesítményproblémákhoz, sőt férfiak esetében még impotenciához is vezethet.

Pedig az ilyen témákról is tudni kell beszélni, hiszen rámehet egy kapcsolat, ha némán hagyjuk, hogy minden úgy történjen, ahogy addig, mi pedig nem élvezzük. Előbb-utóbb már nem is akarunk összebújni a párunkkal, jönnek a tipikus kifogások, esetleg a megcsalás, pedig a problémát lehet, hogy egy őszinte beszélgetéssel meg lehetett volna oldani. Természetesen az sem mindegy, hogy ezeket a témákat hogyan vetjük fel, és honnan közelítünk. A nem csinálod jól kezdetű mondatokat mindenképp kerülni kell, de akkor hogyan lehet szóba hozni egy ilyen témát?

A jó testi kapcsolathoz is kell a jó kommunikáció 

Married couple arguing

A jó kommunikáció az alapja annak, hogy az ágyban is élvezzük az együttlétet. Egy kapcsolat elején még bátran jelezhetjük, hogy mit szeretünk és mit nem, hiszen nem ismerjük a másikat, ő sem minket, hogy élvezetes legyen egy együttlét, ki kell tapasztalni, ki mit szeret. Később sem szabad szégyellni, hogy mit szeretünk, ahogy azt sem, ha valami újat szeretnénk kipróbálni. Ezeket a kérdéseket is nyíltan meg kell tudni beszélni. Természetesen előfordul, hogy az igényeink extrábbak annál, amit a párunk meg szeretne próbálni, de apró lépésekkel haladva mindent ki lehet próbálni.

A beszélgetésben fontos az is, hogy azt milyen stílusban tesszük. Sose hibáztassuk a másikat azért, ha éppen nem élveztük kellőképpen az együttlétet, viszont mindenképp jelezzük a problémát, hiszen ha nem tesszük, párunk azt hiszi majd, hogy minden rendben, és egy esetleges vita során nem fogja érteni, hogy miért nem jeleztük eddig a bajunkat.

Scroll To Top