Címlap » Címlapon » Padlócsiszolás a parkettától a betonpadlóig

Padlócsiszolás a parkettától a betonpadlóig

Mindegy, hogy milyen burkolat van a padlónkon, előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor felújításra szorul. Persze, ha új építésű ingatlanba költözünk ez a pillanat meglehetősen távolinak tűnik, ám ha használt lakásról van szó, a költözés előtt mindig érdemes megfontolni, hogy a padló igényel-e felújítást vagy sem.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A munka ugyanis nagy porral, és gépek mozgatásával jár, így ha tele van a helyiség bútorral, a végeredmény nem lesz tökéletes, esetleg egyes elérhetetlenebb részek kimaradnak.

Természetesen nem minden padló újítható fel, van, ahol a csere a megoldás. A keményfa parketta, a padlólap, illetve a betonpadló azonban olyan burkolat, mit igenis megéri felújítani, már költségvetés szempontjából is. A csiszolás és polírozás ugyanis jóval olcsóbb, mintha felszednénk a padlót, és újat rakatnánk helyette. Ezeket a padlókat fel lehet csiszolni, polírozni, illetve bizonyos készítményekkel is lehet felület kezelni, hogy az évek alatt megkopott fényét visszaállítsuk, illetve az esetleges sérüléseket, karcolásokat kijavítsuk. 

Hogyan csiszolják a betonpadlókat? 

padlocsiszolas

A betonpadlót, illetve a padlólapokat ipari csiszoló és polírozógépekkel újítják fel. Ezek a berendezések lehetnek kézi mozgatásúak, de nagyobb területek felcsiszoláséhoz használhatunk távirányítóval vezérelt gépeket is. Ezek a gépek lehetnek száraz és nedves kivitelűek, hogy a mi padlón esetében melyikre van szükség, érdemes szakembertől megtudakolni. A parketta csiszoláshoz általában elegendő szokott lenni egy kisebb, csiszolópapíros csiszológép, ám ha betonpadlónk van, esetleg járólapot szeretnénk felcsiszolni, akkor gyémántfejes gépre lesz szükség.

Emellett ez a munka nagyon sok porral járhat, így az ipari porszívók használata sem elhanyagolható, főleg, ha nagyobb területről van szó. Betonpadlóval a legtöbb esetben ipari csarnokokban találkozhatunk, ahol jóval makacsabb szennyeződések és nagyobb sérülések lehetnek, mint egy lakásban, és persze a felújítás is sokkal nagyobb porral járhat, ezért itt mindenképp szükség lesz ipari porszívókra is.

Scroll To Top