Címlap » Címlapon » Bátor Tábor – a súlyosan beteg gyerekeknek is van Mennyország

Bátor Tábor – a súlyosan beteg gyerekeknek is van Mennyország

Egyre több gyerkőcnél diagnosztizálnak valamiféle gyógyíthatatlan, akár halálos betegséget: különböző daganatos eseteket, vérzékenységet, cukorbetegséget.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Egy család számára ők jelentik a világot, és ha egy ilyen kórra fény derül, az sajnos felborít mindent: ezt a fájdalmat hivatott enyhíteni a Hatvan város szélén található, híres-nevezetes Bátor Tábor.

Mindenkinek szüksége van egy segítő kézre

A tábor attól olyan varázslatos, hogy alakulása óta (2001) önkéntesek kirobbanó lelkesedése és végtelen energiája tölti meg. Ők azok ugyanis, akik a nehéz helyzetben lévő gyermekeket minden évben nyári táborokkal, családjukkal együtt pedig minden tavasszal és ősszel várják hihetetlen nagy szeretettel. Nem feledkeznek meg ugyanis róluk sem, hiszen anyának, apának és a testvéreknek is boldogság részt venni az önfeledt nevetésben. Természetesen a tábor felügyelői és irányítói egytől-egyig felkészült, odaadóan dolgozó szakemberek.

Miről szól?

Ez nemcsak egy hagyományos tábor, konkrét céllal született meg: élményterápiával színesítik a család életét! Lehet itt találni evezést, íjászatot, lovaglást, zenélést, színjátszást, és kézműveskedést, sőt mi több, igazi bátorpróbán vehet részt az, aki meghódítja a magasságot!

A létesítők célja az volt, hogy a táborozók felfedezzék a bennük rejlő lehetőségeket, növelve ezzel önbizalmukat és örömérzetüket. Ők is jól tudták: ha a lelkünk nevet, a testünk is jobban érzi magát! Az terápia lényege, hogy a „kis bátorok” ráébredjenek, sokkal több mindenre képesek, mint azt gondolták, és kipróbálhassák magukat olyan tevékenységekben, amelyekre a mindennapi gondokkal való küzdés során nem is gondolnak.

Bátor Tábor

Bátor Tábor – Felbecsülhetetlen örömöt jelent nekik – évente 850 kis lurkónak van lehetősége élményekkel gazdagodni a Táborban

Hogyan segíthetek nekik?

Bármikor részt vehetünk az élményszerzésben, és megszínesíthetjük az ott eltöltött napokat. Mivel a tábor lelkét nagyrészt az önkéntesek alkotják, sokban rajtuk múlik, hogy milyen tapasztalatokkal térnek haza az apróságok. Mivel azonban a feladat ellátása nagy felelősség, szigorú rostán és felvételin kell átesniük a jelentkezőknek. Lehetünk házi, és játszócimborák, tolmács és kísérő cimborák, de akár egészségügyi segítők is. Minden téren elkel a segítség, évente több, mint 800 kis lurkó szeretné megtapasztalni az élet napos oldalát.

Jelentkezésünket a következő oldalon adhatjuk le: http://onkentes.batortabor.hu/, és küldetésünk választásunk szerint szólhat egy napra, egy hétvégére, de akár több hétre is. Egy biztos: a tábor csapata és a gyerkőcök is nagy szeretettel várnak mindenkit.

Híresek vagyunk!

A Bátor Tábor a SeriousFun Children’s Network nemzetközi táborszövetségnek is tagja, amelynek lényege, hogy krónikus beteg gyerekeket élményterápiával táboroztatnak. Nem mellesleg a szövetséget az Oscar-díjat nyert Paul Newman alapította. Mindemelett pedig a magyarországi tábor Közép-Európában egyedülálló, mind módszereit, mind szellemiségét tekintve.

Minden egyes Bátor Táborban eltöltött perc felejthetetlen élményt jelent az ott lévők számára, legyen az kis táborozó, önkéntes, vagy szakember; mindenki megtalálja a varázsvilágban azt az elfoglaltságot, ami leginkább boldoggá teszi.

Scroll To Top