Címlap » Címlapon » Schumacher felébredt?

Schumacher felébredt?

Állítja, finoman szólva is megtévesztően a Die Aktuelle német női hetilap. A címlapon a hétszeres világbajnok boldog feleségével látható, „Felébredt!” felkiáltással.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Miért?

Az indok egy laikus számára is egyértelmű: a müncheni lap semmi mást nem akar, csak eladni magát, bármi áron. Ezzel azonban csak hírhedtként fogják számon tartani a sajtóban: a cikkben ugyanis a címlapon látható felkavaró kijelentést meg sem cáfolta, pedig Schumacher állapota változatlan és orvosa sajnos továbbra sem sok jót ígér nekünk.

Ebben a helyzetben nem szabad csodákat ígérni

Hartstein maga is hangsúlyozta blogjában annak jelentőségét, hogy a Forma 1 pilóta állapotában csodával határos felépülésekkel biztatni a családot óriási felelőtlenség. A doktor szerint ez reményt kelt, ami az esetleges későbbi döntéshozatalt csak megnehezíti. Azt is hozzátette, hogy bármilyen kétértelmű kijelentés a család számára katasztrofális lehet. Persze ezt első sorban az orvosok vonatkozásában taglalta, az azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy az egyébként is tragikus eseményt elszenvedett család életében a lap közlése milyen érzelmi megterhelést jelenthet.

A végsőkig?

Michael Schumacher

Michael Schumacher – A világbajnok – a női hetilap Schumacheréhez hasonló sorsok happy end-jéről beszél

A Foma 1 orvosa március eleji bejegyzésében már azt is megemlíti, hogy az orvosi etika nemcsak lehetővé teszi, hanem gyakorlatilag meg is követeli a kezelés megtagadását, ha az eredmények szerint az hiábavaló. Érvényes ez akkor is, ha a család a végsőkig ragaszkodna hozzá: az orvostudomány és a családi szeretet fogalmának határa a „végsőkig”-ről sajnos sokszor máshol húzódik.

Michael szerencsétlen síbalesete már 3 hónappal ezelőtt történt, mára súlyának 25 %-át elveszítette, és még mindig mesterségesen lélegeztetik az intenzív osztályon. A súlyvesztés nagy része azzal magyarázható, hogy a baleset következtében Schumi teste az életben maradásért küzdött, így nagy mennyiségű stressz hormon szabadult fel, és a rendelkezésre álló energiát elkezdte felhasználni. A folyamatos fekvés miatt pedig az izmok sorvadásnak indultak. És bár a kómában fekvő betegek intenzív gyógytornát kapnak, ez csak az ízületek karbantartását szolgálja, izomtömeg növelésére alkalmatlan.

Corinna mindent megtesz férjéért

Schumi felesége a The Sun című lap ismertetője szerint szeretné hazaszállítani férjét, ami miatt 10 millió fontot, azaz majdnem 4 milliárd forintot költ a megfelelő környezet kialakítására. Jelenleg több, mint 200 km-t utaznak minden nap, hogy láthassák, és maguk között szeretnék tudni Genf mellett a családapát. Ezt adott esetben a pilóta orvosa is támogatná, és véleménye szerint akár az intenzív osztály korlátozott férőhelyei is indokolttá tehetik a döntés meghozatalát.

Hartstein is fél a jövőtől

Március végi blogbejegyzését érzelmekkel teli megnyilatkozással zárta: bevallotta, hogy mind a mai napig megrendíti a rajongók mély szeretete a világbajnok iránt, és fél attól, hogy a rossz hírt neki kell majd közölnie. Mindazonáltal őt is erősíti, hogy az emberek szurkolnak Schumacherért, sok biztatást kap, hogy minden rendben lesz, és bár a tények ellene szólnak, ő is reménykedik.

Scroll To Top