Címlap » Zene » Big Daddy Kane, 90-es évek party és Soerii & Poolek június 15-én

Big Daddy Kane, 90-es évek party és Soerii & Poolek június 15-én

A Zenet Magazin napi programajánlója.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Big Daddy Kane – Akvárium Klub
Kezdés: 21:00
Belépő: 4000 Ft / elővételben 3000 Ft
Big Daddy Kane, az amerikai hiphop legenda először Magyarországon! A nagysikerű crazy Stylez soron következő eseményeként a Grammy-díjas old school rapper és producer lép fel az Akváriumban, aki olyan elismert sztárokkal dolgozott már együtt, mint például 2Pac, Morcheeba, Ice Cube, Public Enemy, Barry White és Teddy Riley. Big Daddy Kane a gyors rap nagymestere. Az elsők között volt, aki gyors szövegeivel utat nyitott egy új hip hop stílusnak. Raw című underground klasszikusával robbant be a köztudatba, innentől kezdve zenéi futótűzként terjedtek. Big Daddy olyannyira ismert lett, hogy stílusával, jellegzetes bársony ruháival, vastag nyakláncaival és négyujjas gyűrűjével divatot teremtett a ’90-es években. Neve két részből tevődik össze. A „Big Daddy” Frankie Avalon Beach Party című régi filmjéből származik, a „Kane” név pedig egy népszerű tévésorozatból, a Kung-Fuból ered. Bizony maga Jay-Z is Big Daddy Kane segítségével jutott a csúcsra. Jay-Z akkor kezdett ismertté válni, amikor Big Daddy Kane albumának egyik számán, a Show and Prove-on szerepelt, 1994-ben. Jay-Z először Big Daddy Kane fellépésein tűnt föl, amíg Kane öltözött, ő szórakoztatta a közönséget. Hiphop apu pedig most először érkezik hazánkba és megmutatja, milyen is az eredeti amerikai hiphop élmény! Fellép még: Funktasztikus, DJ Györemix, DJ Zefil, DJ Nadir.

Soproni fesztivál: Like ’90 party extra – Park (Nagyszínpad)
Kezdés: 18:30
Belépő: 800 Ft / bérlet a két napra: 1000 Ft
A nagysikerű kilencvenes évek party ismét a kétnapos Soproni fesztivál első napján! A 90-es évek végén a PARK jelenlegi vendégei még tinik vagy gyerekek voltak. Sok-sok emlékezetes pillanatuk van erről az időszakról, szívesen gondolnak vissza az akkor játszott dalokra, azok felejthetetlen szövegeire, pl. Kozmix a házban, Kis világ, Takarítónő, Ülünk a vonaton, 1×1, Tarzan, Nyár van, Napolaj, Hegyekbe fenn, Megbántottak, Szomorú szamuráj, Meghalok egy csókodért, A Hold dala, Szeresd a testem baby, Álomhajó, Balatoni nyár. Az este beköszöntével a LIKE’90 Partysorozat veszi kezdetét, ahol a fent felsorolt előadók 90-es évekbeli dalcsokorral örvendeztetik meg a PARK látogatóit. Az est meglepetés együttese a Retro School Band, Tóth Gabi, Maszkura és a Tücsökraj, a Jukebox Babiez és a Záhony Unplugged Projekt(ZUP), akik néhány 90-es évekbeli dallal lépnek fel, egy kicsit átírva, áthangszerelve a nótákat. Házigazdák: Rákóczi Feri és Péter Petra.

Be Massive Summer – Corvintető
Kezdés: 22:00
Belépő: 200 Ft
Csúcsminőségű tech-funk, mely electro, techno, breakbeat és house zenéket jelent, illetve ezeknek a műfajoknak összes közös találkozási pontjait. Fellépők: Mira, Metha, Lucky 23 és Kid Panel.

Tilos Rádió Maraton – Dürer Kert
Kezdés: 18:00
Belépő: ingyenes!
A Tilos Rádió adománygyűjtő rendezvénysorozatának utolsó napja! Avagy „összejövünk, jókat dumálunk, szabad tűzön sütünk-főzünk, koncertek a kertben és a nagyteremben, élő rádióműsorok, tematikus napok, DJ-programok, Tilos adománypult sok-sok újdonsággal, akár nézheted a foci EB-t is, tombola (éjfélkor nyerhetsz egy bringát…!)…ilyesmik…” Fellépők: a kerti színpadon 19 órától Peca koncert, 20 órától Bateria Girassol, 20:30-tól a francia Illham Project. A nagyteremben 23 órától Korai Öröm koncert! A kisteremben Techno Escape, Odum3 (live act), Garpo, Spyral, Aphiks, Doppler, VJ: Fullkolor. Kerti DJ-k: 16 órától DJ Kolbász, 17:30-tól D-Joint, 22 órától Drs, 23:30-tól DJ Sanyi.

2. Világveleje Nyár – Orczy Kert
Kezdés: 18:00
Belépő: 2900 Ft / bérlet: 4900 Ft
Színpadon a hazai alter színtér 80-as, 90-es évekbeli legendái és ifjabb képviselői. Az Európa Kiadó új dallal készül! Fellépők: Európa Kiadó, Balaton, Legát és a Sweet Jane, Peter Ogi, Őz Zsolt, Bérczesi Róbert.

Soerii & Poolek – Zöld Pardon
Kezdés: 20:00
Belépő: 400 Ft / 22 órától 200 Ft
Vége a sulinak, úgyhogy eljött a lealjasodás ideje, avagy nyáriszünet-indító Soerii & Poolek show a ZP-ben! Fékevesztett elektrorock maximálisan punk szellemben, az esten pedig bemutatkozik az új tag is, Piros.

Scroll To Top