Címlap » Zene » Compact Disco Eurovision blog – harmadik nap!

Compact Disco Eurovision blog – harmadik nap!

Lotfi Behnam exkluzív blogbeszámolójának harmadik bejegyzése, kizárólat itt a zenet.hu-n!

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Sziasztok, folytatódik a blog Bakuból. Ne haragudjatok, hogy ennyit csúsztam, de egymásba érnek a napok, az órák, s néha már azt sem tudom, hogy milyen nap van és hol vagyok! Mostanra már teljesen a fejetetéjre állt a világ és kezdem elfelejteni a "normál" kerékvágást.

Tényleg nagyon fura érzés, hogy mindenhova rendőri felvezetéssel, luxusbusszal, kiemelt figyelemmel, és kisérőkkel érkezünk. A legfurább az egészben, hogy amíg az elején ez különleges dolog volt, mostanra már kezdem nagyon megszokni. Azt nem tudom, hogy fogom megoldani, hogyha haza mentünk, ott is rendőri felvezetéssel menjek el gyrost venni a körútra. Ajjajaj:)

Szóval a harmadik napon városnézés volt betervezve, amiről én picit lemaradtam az elején, mert volt egy pár fontos elintéznivalóm, ami miatt a szálodában kellett maradnom. De mint ahogy azt már mondtam, a busz mellett a nap 24 órájában rendelkezésünkre áll egy gyönyörűszép 7-es BMW is, így könnyen tudtam csatlakozni a csapathoz!

 

Baku városa egy nagy kakukktojás számomra, hiszen a történelmi óváros és régi épületek mellett megtalálhatóak az új építiésű felhőkarcolók, és az utcák tele vannak Ladákkal, és a metro szerelvények is úgy néznek ki, mint Budapesten. Szóval picit a zavaros a helyzet, de azért meglehet szokni! A közlekedési szabályok és a kresz az itt csak egy támpont. Vannak szabályok, jó ha tudsz róla, de igazából ne foglalkozz vele, mert más se teszi.

Tehát itt a körforgalom az egy külön történet, az emberek szélárnyékból támadnak és féktávon esnek be a kanyarba, sokat látott forma 1-es pilotákat megszégyenítő módon! Vagy sikerül, vagy nem alapon, de mivel mindenki így nyomja, ezért balesetet még nemigen láttunk. Szóval csatlakozva a csapathoz és az idegenvezetőhöz, az óvárost már együtt néztük meg. Az idegenvezető beszélt perzsául vagyis próbálkozott vele, és amikor meglátta az ahura mazda nyakláncomat egyből átkapcsolt perzsába és innentől kezdve így beszélgettem vele! Folytatás következik hamarosan!

Scroll To Top