Címlap » Zene » Csillag Születik 7. élő show

Csillag Születik 7. élő show

Mészáros János Elek a legjobb!

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Juhász Marci múlt heti távozása után a Fináléba érkeztünk a három versenyzővel. Ezúttal egyénileg és 1-1 sztárvendéggel összedolgozva kellett megmutatni, mit tudnak a fellépők. Bár minden egyes produkciót pontozott a zsűri, a végső eredmény ezúttal csak a nézőkön múlott.

Megnyitóként a tizenkét döntős produkció Vastag Csaba Őrizd az álmod című dalát adta elő.

Ezután a zsűritagok összegezték néhány szóban az eddigieket. Pokorny Lia elmondta: „az ember azt érzi, nehéz elengedni. […] Lesz bennem holnaptól egy űr.” Hajós András bevallotta: „Holnaptól bunkó leszek.” Puzsér Róbert ehhez képest úgy gondolja „nem tűnök el. Ha eltűnök valahonnan, az az RTL Klub vesztesége.” Hernádi Judit negyedik megszólalóként annyit fűzött hozzá, hogy a Csillag Születikben az a legjobb, hogy „az ismeretlenségből előjön valaki, és ebben a jelenidejűségében ismerjük meg, és ez varázslatos.”

Elsőként a Quantum XXL Superhero című előadása jött az eddigi legütősebb, látványelemekben és fordulatokban bővelkedő bemutatóval.  Az űrbéli szám, egy kis retró bolondsággal és fantasztikusan összehangolt mozgással fűszerezve hatalmas tapsvihart váltott ki. Hernádi Judit szerint az a legcsodásabb bennük, hogy a közös munkájukat értékesebbé teszi az egymásért érzett felelősség: „itt van néhány ember, aki akkor sikeres, ha egymásra figyel. […] Nálam Ti vagytok a nyerők”. Puzsér Róbert nemzetközi színvonalú előadóknak nevezte a csapat tagjait. Pokorny Lia üzenetet lát a produkciójukban, amit próbál megfejteni, de minden alkalommal – ahogy ma is – le van nyűgözve. Hajós András leszögezte, hogy „egy tény, új minőséget vezettetek be a magyar szórakoztatóiparba.” Összpontszámuk 38 lett.

Szirota Jennifer a Hair Easy to be hard című számával érkezett. Az előadást elsőként Pokorny Lia értékelte. A művésznő szerint Jennifer elég bölcs ahhoz, hogy el tudja képzelni a dal mondanivalóját. Hajós András is úgy látta, hogy a lány soha nem fog egyedül maradni, mert át tudja adni a belső üzenetet. Hernádi Judit egyszerre érezte biztosnak és bizonytalannak Jennifert, aki még önmagát keresi. Puzsér Róbert bevallotta „látom azt, hogy minden áron győzni akarsz, és […] nem szabad mindent egy lapra feltenni.” Szerinte a lánynak még egyetemre, főiskolára kellene mennie, hogy minden, az éneklés is könnyebben és magabiztosabban menjen számára. Produkciója 36 pontot ért, Jennifernek ez volt az eddigi legmagasabb elért eredménye.

Csillag Születik 7. élő show
 
Mészáros János Elek Montmartre-i Ibolya Művész Himnuszát hozta el a Fináléra. Hajós András úgy látta, „a hangodban nem volt hiba […], továbbra is hozod a formádat.” Hernádi Judit szerint „olyan vagy, mint egy kőszikla”, de hiányoznak a valós tapasztalatok és érzelmek a dalból. Puzsér Róbert kritizálta az előadót, úgy látta, csak karaktere (a nép egyszerű gyermeke-figura) miatt jutott el idáig, és Jennifer jobb énekes nála. Pokorny Lia hozzászólása annyi volt: „nekem is a dalválasztással volt probléma […] de nem kérdés, hogy amit énekelsz, az gyönyörű.” János ma esti szereplése így 33 pontot kapott.

Egy kis fellélegzés gyanánt érkeztek a színpadra a Csillag Születik legnépszerűbb tánccsoportjai (a No Comment, a 4 For Dance, az Appril Project és a Bad Boyz).  A feszes tempójú, gyors hangulat- és csapatváltással teli előadás – egy pici vetkőzéssel feldobva – oldotta a verseny feszültségét. Színes és látványos jelmezek, Star Wars, néptánc, elektro és egy kis robotmozgás váltotta egymást gyors ütemben. Végül a négy csapat benépesítette az egész színpadot, hogy együtt, ritmusra táncolva fejezzék be a számot.
Kis szünet után még egy meglepetés érkezett: Janicsák Veca és Kocsis Tibor következett közös előadással: Ez az a perc című dalukat adták elő a közönség örömére.

A rövid közjáték után folytatódott a megmérettetés a társprodukciókkal. Elsőként Mészáros János Elek Tabáni Istvánnal együtt lépett a nézők elé a Queen Who wants to live forever című számmal. A taps után Pokorny Lia kapott szót. Elmondta, ezzel a dallal több mindent derült ki Jánosról, mint a korábbiban. Hajós András a más műfaj iránti nyitottságot értékelte, míg Hernádi Judit a párost „isteni dolog”-ként írta le. Puzsér Róbert kiemelte: „Soha ne énekelj operettet, soha ne énekelj magyar nótát. Maradj ezen az úton.” A produkció 36 pontot kapott a zsűritől.

Szirota Jennifer a második körbe Evanescence Bring me to life című dallal, Czutor Zoltánnal karöltve érkezett. Pokorny Lia elmondása szerint mindig örömmel nézte a lány műfaji kalandozásait: „én nagyon bírtalak most is.” Kivételesen még Puzsér Róbert is pozitív jelzőkkel dicsérte a produkciót („azért oda volt téve”), mely végül 36 pontot érdemelt ki.

A már nemzetközileg is ismert Face Team segítségét kérte a Quantum XXL. A kosaras virtuózok káprázatos koreográfiát dobtak össze a csapattal. Lenyűgöztek egytől egyig mindenkit, a közönség állva tapsolta a fiúkat. Puzsér Róbert kijelentette: „A Face Teamnak az sikerült, ami eddig senkinek sem, megugrották a Csillag születik mértékét.” Pokorny Lia megint kiemelte, hogy „az alázat, ami bennetek van, lélegzetelállító. […] Befolytok a résen, mint a víz, de nem nyomtok el senkit.” Hajós András úgy ítélte meg: „Ez tiszta Amerika volt.” Hernádi Judit pedig már azon bosszankodott, hogy mit fog nélkülük csinálni jövő héten, nagyon rájuk kattant, akár 12 pontot is adott volna a csapatnak. Az utolsó másodpercig összehangolt produkció kiérdemelte a széria legmagasabb pontszámát: 39.

A végső döntés előtt még Geszti Péter és a Gringo Sztár érkezett meg. A templomi énekkarból egy pillanat alatt vált laza dallá a Csak a csajod legyen című előadás. A sok-sok csodás, színesen öltözött hölgyemény között nehéz volt követni Geszti Pétert. A színek, nemzetek kavalkádja fergeteges szöveggel párosult, így hihetetlen ovációt kapott a ripsz-ropsz összedobott, egész színpadot elfoglaló műsor. Ezt követően a ma már nem szereplő kilenc döntős produkciója következett. Marci énekét egy kis tánc követte, majd mindenki hozzátett 1-1 sort a vidám, előretekintő számhoz, mely az Arra születtünk címet viselte.

Csillag Születik 7. élő show

Végül a Finálé utolsó pillanataiban, a legvégső szavazatok beérkezése után az est – és így a 2012-es Csillag Születik – nyertese Szirota Jennifert és a Quantum XXL-t is beelőzve Mészáros János Elek lett. János kicsit meglepve, visszafogott örömmel és sok hajlongással fogadta a konfettiesőt, de a gratulációk után átvette a nyereményét.  Végső soron a meghatódottság jegyében teltek az utolsó percek, és néhány könnycseppel búcsúzott el a Csillag Születik idei évada.

A műsor az RTL Klub hivatalos oldalán bármikor megnézhető újra.
Képek: csillagszuletik.rtlklub.hu

Scroll To Top