Címlap » Címlapon » Egészen más lesz a 2013-as X-Faktor

Egészen más lesz a 2013-as X-Faktor

Új évad, új mentorok, új műsorvezetők és új műsormenet – lényegében ez jellemzi az X-Faktor 4. szériáját Kolosi Péter programigazgató szerint.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója az Origóval beszélgetett a 2013-as X-Faktor újdonságairól. Szóba került többek között az új generáció, mely a tehetségkutató első promóciós poszterén olvasható. Kolosi elmondása szerint az új generáció nem csak az új énekeseket jelöli, hanem az új mentorokat, műsorvezetőket is, hiszen teljesen megújult a show.

X-Faktor mentorok: Tóth Gabi, Alföldi Róbert, Szikora Róbert és Geszti Péter

Geszti Péter lubickol mentori szerepében, Alföldiből nem lesz új Puzsér, Szikora nem fog mellébeszélni, Tóth Gabira fiatal kora ellenére felnézhetnek a versenyzők.

A régi mentorok közül csak Geszti Péter maradt meg, Keresztes Ildikó, Nagy Feró és Malek Miklós átadta a helyét Tóth Gabinak, Alföldi Róbertnek és Szikkora Róbertnek. A programigazgató szerint a műsornak időről időre meg kell újulnia, amit az olyan tapasztalt énekesek is tudnak, mint Ildikó és Feró, ezért ő maguk ajánlották fel, hogy kiszállnak a mentorszékből. Geszti maradását szerkesztői, kreatív, szakmai szempontok döntötték el, hiszen nagyon sikeres volt, a legutóbbi évadban például az ő versenyzője nyert, arról nem beszélve, hogy több együttest ő rakott össze.

Szerencsére csak úgy, mint a régi, az új zsűri között is működik a kémia. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy mindegyik ítész egy előre kitalált karakterbe lett belehajszolva, azaz Szikora nem lesz elnéző, Alföldi nem lesz az új Puzsér – jelentette ki Kolosi Péter. Sokak számára a fiatal Tóth Gabi nem passzol bele a mentori szerepkörbe, ám a programigazgató szerint az énekesnő kora ellenére rengeteg mindent letett már az asztalra, évek óta az egyik legmeghatározóbb alakja a magyar könnyűzenei életnek, és korábban mentorsegédként is bizonyított már.

X-Faktor műsorvezetők: Lilu és Istenes Bence

Remek az összhang a tehetségkutató új házigazdái között. Bence nem csak az X-Faktorban, hanem az adásokat követő After X-ben is látható lesz.

Az új mentorok mellett a megváltozott adásstruktúra is újdonság lesz a tévénézőknek. Szombatonként lesznek a versenyprodukciók, vasárnaponként pedig a párbajadások, azaz a közönség vasárnapig szavazhat kedvencére, ekkor összesítik a szavazatokat és a korábban megszokott szombat késő este helyett csak vasárnap fog kiderülni, hogy kik párbajoznak. Kolosi Péter megnyugtatásként elárulta, hogy műsoridőben nem lesz hosszabb az X-Faktor, csak két darabban lesz látható.

Mint ismert, Lilu Istenes Bencével vezeti majd a tehetségkutatót, de Bence nem csak az X-Faktor-ban, hanem az adásokat követő After X-ben is látható lesz.

Scroll To Top