Címlap » Utazás » Egynapos városnézés: Prága

Egynapos városnézés: Prága

Prága csodaszép és rengeteg látnivalót rejt, ám ha csak egy napra érkezünk a cseh fővárosba, akkor is sok mindent meg tudunk nézni sebtében összeállított útikalauzunk jóvoltából.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Prága a Cseh Köztársaság fővárosa, csehül Praha, németül Prag, angolul Prague. Természetesen az ország legnagyobb települése, melyet „Száztornyú városnak”, „arany városnak” is neveznek. Történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította. Európa és egyúttal Csehország közepén, a Moldva (Vltava) két partján terül el.

Prága

Prága a száztornyú város, ahol a jellegzetes épületek és a hangulatos utcák azonnal rabul ejtik a turistákat.

Ha csupán néhány óránk van a városnézésre, akkor ne hagyjuk ki a Vencel teret és az Óváros teret, valamint sétáljunk át a Károly-hídon a Moldva másik partján lévő Várnegyedbe is, de a Szent Vitus Székesegyház is lenyűgöző.

Aki Prágában jár, annak érdemes Vyšehrad 42 méter magas dombjára felkapaszkodnia, mert gyönyörű a panoráma a folyó felé meredeken leszakadó magaslatról.

Továbbá nem szabad kihagyni a szép neogót Szent Péter és Pál templomot, ami a 19. században épült. Mellett van az 1962-ben nemzeti történelmi emlékhellyé nyilvánított sírkert, ahol Antonín Dvořák, Alfons Mucha, Bedřich Smetana és Jan Neruda is nyugszik.

Scroll To Top