Címlap » Címlapon » Egyre népszerűbbek hazánkban is a felnőtt színezők

Egyre népszerűbbek hazánkban is a felnőtt színezők

Kiskorunkban biztosan mindannyian szerettünk színezni. Egyre több azonban az olyan felnőtt, aki ezzel tölti szabadidejét és a felnőtt színezés lett az új hobbija. Sokan talán cikinek és gyerekesnek tartják, ám aki belekezd ritka, ha mégis abba tudja hagyni. Pedig a szakemberek szerint a színezés a felnőttek számára is legalább annyi jótékony hatással bír, mint a kisgyerekeknél.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Miket vásároljunk a színezéshez?

5 éve jelent meg talán az egyik legismertebb felnőtt színező könyv, a Titkos kert, mely ma már szinte az összes könyvesboltban megtalálható. Sikerén Johanna Basford a kezdeményezés indítója is meglepődött. Célja az volt, hogy a kreatív felnőtteknek is nyújtson egy kis szórakozást, egy olyan hobbival, amelyben teljes mértékben ki tudnak bontakozni és kitörjenek az online világból.

A Titkos Kert egyértelműen az úttörő kötet, ma azonban már rengeteg színezők közül tudunk választani a boltokban. Sok kiadó szerint a felnőtt színezőkben nem kockázat, inkább lehetőség lakozik. Gyimóthy Gábor művészetterapeuta úgy gondolja, a színezés a felnőttek számára is jó hatással van. Csökkenti a szorongást, önjutalmazást idéz elő bennünk, ösztönzi a fantáziánkat, nosztalgikus hangulatba ejt minket és a még a többrétű szülő-gyerek kapcsolatra is igen jó hatással van.

A színek segítségéve beindul képzelőerőnk és kreativitásunk is

felnott-szinezo

Amikor kislányunkkal leülünk egy délután színezni, biztosan szuper élmény lesz mindkettőnk számára. A színes filctollak, ceruzák, esetleg festékek előkészítse közös program, ha pedig együtt kezd el szárnyalni a képzelőerőnk és kreativitásunk, az gyermekünkre is jó hatással lesz.

Az, aki most szeretne nekiállni a színezéshez, azt tanácsolják, hogy egy olyan színezőt válasszon, amely számára a legszimpatikusabb képekből áll össze. Lapozgassunk bele, nézzük át az oldalakat! Válasszunk jó minőségű színes ceruzákat, melyek bizonyára színhelyesek és erősen fognak. Ennek köszönhetően nem kell túlságosan rányomni a lapra, hogy szép színt kapjunk. Vásárolhatunk tűfilceket annak érdekében, hogy az igazán kicsi mintákat precízen és pontosan ki tudjuk tölteni. A kitartást ösztönző színezés végén hatalmas sikerélményt fogunk kapni és egy akár több órán át is készített képet biztosan büszkén fogjuk majd mutogatni másoknak is.

Szponzoráció: alter.hu

Scroll To Top