Címlap » Címlapon » Anyaként is lehet még sportolni?

Anyaként is lehet még sportolni?

Sok anyuka érzi úgy, hogy sem ideje, sem pedig energiája nincs már a gyerek vagy gyerekek mellett önmagára. Nem egy anyukát látni, akik kinyúlt, igénytelen ruhában járkálnak, látszólag csapzott hajjal, karikás szemmel, smink nélkül és egyre csak híznak a végtelenségig.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A kifogások persze mindig ott lesznek, hogy most ezért, most meg azért nincs idő a sportra sem, így esélytelen a szülés előtti alak visszaszerzése. Azonban nem minden anyuka vélekedik így és még azok közül is sokan sportolnak aktívan, akiknek nincs semmilyen segítségük a gyereknevelésben.

Nem lehet ugyanis kifogás, hogy nincs, aki a gyerekre vigyáz, míg mi tornázunk, hiszen számos gyakorlat elvégezhető akár csecsemő vagy kisebb gyerek mellett is. A kamaszkor pedig már abszolút nem mentesíthet meg anyaként sem attól, hogy naponta vagy kétnaponta fussunk, tornázzunk vagy legalább jógázzunk egyet. A különböző talajtorna gyakorlatokkal és otthoni edzésekkel tele van már az internet. Elég csak betenni egy fél órás Youtube videót, valamelyik hazai személyi edzőtől és különböző testrészekre specializálva akár naponta tarthatjuk karban egyes testrészeinket.

Szülés után nem illik már futkározni?

anyatorna

Sokan nézik le azokat a nőket, akik szülés után nem sokkal, szeretnének újra önmaguk lenni és tesznek azért, hogy újra gyönyörűek lehessenek. Pedig az anyukák joga is, hogy fittek és csinosak lehessenek. Nem kell egyáltalán elhanyagolni a testünket és egészségünket, csak mert gyereket is nevelünk mellette. Azok számára, akik a szülés előtt is aktívan sportoltak, nem lesz nehéz újra motivációt gyűjteni egy kis testmozgásra. Léteznek különböző sportágak, amelyeket megerőltetés nélkül is végezhetünk, de akár több kilométeres futást is betervezhetünk a reggelizés utánra.

A futás számtalan előnyét már biztosan mindenki ismeri, hiszen minimális felszereléssel, akármikor és akárhol végezhető, fogyaszt és karcsúsít egyaránt, ráadásul az idegekre is jó hatással van, így kevesebbet idegeskedünk majd. A futás regenerálja az izmokat, megóv a migréntől, védi a bőrt, csökkenti a szorongást és a csontokat is erősíti. Az pedig már csak hab a tortán, hogy léteznek futó babakocsik is, így közös programként is élvezhetjük gyermekünkkel ezt a tevékenységet.

Scroll To Top