Címlap » Címlapon » Fókuszban a mozgásszervi fájdalmak enyhítése

Fókuszban a mozgásszervi fájdalmak enyhítése

Egyre többen érintettek a mozgásszervi megbetegedésekben, a fájdalom előbb-utóbb szinte mindenkit utolér. A mozgásszegény életmód és alapvetően az életmódbeli tényezők szerepet játszanak ezek kialakulásában.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A fájdalom sosem jó, különösen akkor nem, ha az ember tehetetlennek érzi magát, ha úgy látja, hogy nincs megoldás a problémájára.

Ha már a fájdalomcsillapítók mellékhatásaitól szenved, ha a fájdalom úrrá lesz rajta. A mozgásszervi fájdalmak a mindennapi élet minőségét is nagyban le tudják rontani, van azonban megoldás. Fájdalomcsökkentés, mellékhatások nélkül – ezt kínálja a Harmónia Centrum, ahol kezelések tucatjával állnak a páciensek rendelkezésére.

Mi fájhat és miért?

A mozgásszervi fájdalmak széleskörűek lehetnek, a leggyakoribb a derékfájás. De hogy mi is fáj, amikor mozgásszervi fájdalmakról beszélünk? Ez sokféle lehet. Az izomfájdalom az egyik típus, ez a myalgia – ez az izmokat, a csontokat és a szerveket összekötő lágy részek fájdalma. Ezt okozhatja sérülés, fertőzés, görcs, az izom vérellátásának elvesztése, betegség és egyes gyógyszerek használata is, vagy a daganat.

fajdalmak

A fájdalom másik típusa a csontfájdalom, ami leggyakrabban töréskor, vagy sérülésből származó trauma. De lehet oka a csontritkulás, a csontban terjedő daganat is. Ennek tünete a csontnál keletkező érzékenység vagy fájdalom. Az ín- és szalagfájdalom is gyakori mozgásszervi probléma, ez eredhet ínhúzódásból, gyulladásból.

A szalagok fájdalma pedig túlterhelésből vagy olyan természetellenes, hirtelen mozdulatból, ami a szalagok vagy inak megnyúlását vagy szakadását okozza. Aztán itt vannak az ízületi fájdalmak is, ami együtt járhat a duzzanattal, korlátozott mozgástartománnyal és merevséggel, ezek az ízületi gyulladás tünetei.

Minden fájdalomnak van oka, hisz a fájdalom csak egy tünete valaminek, érdemes szakemberhez fordulni, hisz az állandó fájdalom megkeseríti az ember életét. A Harmónia Centrum szolgáltatásait azoknak ajánlják, akik szeretnének újra fájdalom nélkül élni.

Scroll To Top