Címlap » Címlapon » Íme az 5 legszebb Karácsonyi Ajándék

Íme az 5 legszebb Karácsonyi Ajándék

A Karácsony az ajándékozás időszaka, a nagyok is, de főként a kisebbek várják ezt az ünnepet a legeslegjobban.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Manapság – sajnos vagy nem sajnos – elanyagiasodott az ünnep, a szórólapok, magazinok hasábjain a legújabb kütyük, elektronikai eszközök vagy más, méregdrága holmik kapnak helyet. Vajon a magazinok csilli-villi oldalain túl van még élet?

1. Hinni a csodában

A gyermekeknek megvan az a különös képességük, hogy képesek hinni. Hisznek a jóra fordulásban, a csodában. Az élet apró örömeit nagyon tudják a gyermekek értékelni, ilyen lehet például egy csillagszóró szikrázása vagy mondjuk egy gyönyörű gyertya. Érdemes minél több szépséghez, csodához, “varázslathoz” köthető eseményt biztosítani nekik, ez nem kerül semmibe.

2. Adjunk nekik sok időt!

A karácsonyi szezon idején a felnőttek hajlamosak kapkodni, és belezsúfolni a napba a nagytakarítást, a főzést, az ajándékvásárlást. A nagy sürgés-forgásban azonban soha ne felejtsünk el leülni, és egy picit foglalkozni a gyerkőcökkel, együtt csinálni valamit.

Karácsonyi Tippek 2013.

Karácsonyi Tippek 2013. – Öt ajándék, ami nem kerül semmibe, mégis varázslatossá tudja tenni az ünnepeket

3. Közös programok készítése

Karácsonykor minden egy picit lelassul, de már előtte is érdemes lehet egy kicsit mindent félretenni, és a gyermekekkel foglalkozni. A jól eső érzés, hogy apu egy kicsit félreteszi az otthonra maradt munkát, hogy anyu fél órával később áll neki sütni-főzni, a gyerekek számára felérhet egy csodával. Érdemes ilyenkor olyan dolgokat csinálni, amiket mindenki szeret, különösen az aprók.

4. Hadd legyenek kreatívak!

A gyerekek nagyon szeretnek kreatív dolgokat készíteni, legyen szó festményről, rajzról vagy bármi másról. Karácsonykor is gyakran előfordul, hogy saját maguk készítette tárggyal szeretnék meglepni a szüleiket. Ilyenkor nem szabad letörni a szárnyukat, vagy megbántani akkor, ha az általuk készített tárgy nem éppen felismerhető. Számukra az alkotás öröme jelenti a boldogságot, hagyjuk őket szárnyalni!

5. Hagyományok megteremtése

Érdemes a családnak a régi hagyományokat feleleveníteni, netán újakat teremteni. Nem kell nagyon nagy dolgokra gondolni hagyományteremtés alatt, egy-egy bizonyos süti elkészítése, dal eléneklése vagy bármiféle rituálé elég. A gyermekkori hagyományok belevésődnek a kicsik emlékezetébe, és sosem felejtik majd el.

+ Neked is van tipped? Írd meg hozzászólásban!

Scroll To Top