Címlap » Gasztronómia » Top 10 a sörök a világában

Top 10 a sörök a világában

Az igazán exkluzív sörök világában nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha csak egy üveggel is inni szeretnénk ezekből. A sztarcafe.hu állította össze a listát számunkra.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A tizedik helyre volt elegendő a Space Barley sör 110 dolláros ára, amiért hat üveggel kapunk. Különlegessége, hogy az árpát a Nemzetközi Űrállomáson tartották öt hónapig. A francia Ambassador Reserve 90 dolláros söre csak a kilencedik helyen áll, melynek kiszerelése hasonlít a pezsgőére. Az egyiptomi ősi sörök receptje alapján készült Tutankhamun Ale nedű egyetlen üvegéért „csupán” 75 dollárt kell fizetni.

A hetedik helyen lévő Sink the Bismarck sör nemcsak drága, de bivalyerős is, hisz négyszer annyi alkoholt tartalmaz, mint egy átlagos sör. Egy 375 ml-es üveg sörért 80 dollárt kérnek. Az Utopias, 27%-os alkoholtartalommal rendelkező sörből csupán 9000 üveggel készült, így nem csoda, hogy 150 dollárt is kérnek 700 ml-es kiszerelésűért.

The End of History - A 765 dolláros Sör

The End of History – A 765 dolláros Sör – A The End of History 765 dollár, a Pabst Blue Ribbon1844 negyvennégyszer drágább, mint más Pabst sör, de az igazi nyertes az Antarctic Nail Ale a maga 1815 dollárjával.

Az ötödik helyre is nagyon erős sör került, hisz ennek alkoholtartalma 57%-os. Ez a nevében is benne van, hisz Schorschbosk 57 néven jegyzik azt a csupán 36 üveget, melyet egyenként 200 euróért vásárolhatunk meg. A Jacobsen Vintage sör a negyedik helyre tornázta magát az üvegenkénti 400 dollárral. Érdekessége, hogy 2059-ben jár le a szavatossága.

A dobogósok hatalmas összegekért vásárolhatóak meg. A The End of History 765 dollár, a Pabst Blue Ribbon 1844 negyvennégyszer drágább, mint más Pabst sör, de az igazi nyertes az Antarctic Nail Ale a maga 1815 dollárjával.

Scroll To Top