Címlap » Címlapon » Miért lényeges, hogy jó árnyékolót válasszunk a tetőtérbe?

Miért lényeges, hogy jó árnyékolót válasszunk a tetőtérbe?

A tetőterek esetében köztudomású, hogy könnyen átmelegednek nyáron, télen pedig hűvösebbek, így költségesebb a hűtés és a fűtés, mint egy hagyományos lakás vagy ház esetén. Ezen természetesen lehet segíteni, egyrészt a megfelelő szigeteléssel, másrészt azzal, ha megfelelő tetőablakot, ahhoz pedig jó árnyékolót választunk.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az szigeteléssel akár 20-30 %-ot is tudunk csökkenteni a hűtés-fűtés költségein, de a minőségi tetőablakokon sem szabad spórolni, mert az újabb 5-10 %-ot jelenthet.

Amit viszont kevesen tudnak, hogy a megfelelő árnyékolóval is újabb 5 %-ot nyerhetünk, és 2-3 fokkal is hűvösebb vagy épp melegebb lehet a tetőtérben. Ez ugyan nem tűnik soknak első hallásra, de gondoljunk csak bele, hogy mennyire nem mindegy, hogy 30 fok van fent, vagy inkább csak 27. Emiatt pedig fontos, hogy megfelelő árnyékolót válasszunk.

A tetőterek természetesen ebből a szempontból speciális megoldást igényelnek, de szerencsére ma már többféle megoldás is létezik erre a problémára.

Milyen árnyékoló megoldások közül válogathatunk a tetőtérben?

tetoarnyekolo

Először is érdemes eldönteni, hogy külső vagy belső árnyékolóban gondolkodunk. Még mindig tartja magát a tévhit, hogy tetőtér esetén csak belső árnyékolóban gondolkodhatunk, pedig ez egyáltalán nem igaz. Egyrészt létezik olyan speciális redőnyök, melyek kifejezetten tetőtéri ablakokra valók, és minden olyan előnnyel rendelkeznek, melyekkel a redőnyök általában.

Másrészt léteznek külső hővédő rolók is, amelyek beltéri társaikhoz hasonlóan néznek ki, viszont nem belülre, hanem kívülre lehet őket felhelyezni.

Beltéri megoldás is létezik, a már említett roló, aminek a beltéri változatai terjedtek el leginkább, de kapható reluxa és roletta is, amely alkalmas a tetőtéri ablakok árnyékolására.

Amikor választunk érdemes több tényezőt is figyelembe venni, nemcsak az árakat. A belső árnyékolók kedvezőbb áron érhetőek el, viszont a külső árnyékolók hővisszaverő hatás sokkal magasabb, így szigetelés szempontjából hatékonyabbak.

Scroll To Top