Címlap » Címlapon » Mire figyeljünk a fali konzol választásakor?

Mire figyeljünk a fali konzol választásakor?

Amikor lapos tévét veszünk, adja magát a kérdés, hogy álljon a polcon, vagy kerüljön fel a falra? Mivel legjobban a falra téve érvényesül, legtöbben ezt a megoldást szokták választani. Ehhez persze egy fali konzol is kell, amiből rengetegféle található a boltok polcain.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Vannak olcsóbb, pár ezer forintba kerülő fajták, és olyanok, amelyekért elkérhetnek több tízezer forintot is. Természetesen a drágább modellek többet is tudnak, ugyanakkor, ha nem fogjuk ezeket a funkciókat kihasználni, felesleges drága konzolt venni, mert az olcsóbb is tökéletesen megfelel majd a számunkra.

Az alap funkció természetesen a fali konzolok esetében az, hogy tartania kell a tévét, vagyis nem kell attól rettegnünk, hogy leesik a falról. Ezek a fajták általában egy egyszerűbb sínből, és a rájuk akasztható tartóból állnak. Egyedül arra kell figyelnünk, hogy konzolt egyenesen fúrjuk fel a falra, mert különben ferde lesz a tévé.

Hogy ezzel ne legyen gond, használjunk vízmértéket, de vannak olyan konzolok is, melyek beépített vízmértékkel rendelkeznek, így könnyen meg tudjuk oldani, hogy ne legyen ferde.

Mit tud egy drágább fali konzol?

falikonzol-tv

Ha extra igényeink is vannak, például mozgatni is szeretnénk a tévét, akkor drágább konzolban kell gondolkodnunk. Természetesen ebben a tekintetben is több lehetőség közül választhatunk. A mozgatás jelentheti azt, hogy a konzol, és vele együtt a TV dönthető vagy forgatható lesz, de akár a magasságán is állíthatunk.

Olyan konzolok is léteznek, melyek a készüléket fektetett helyzetből állítható helyzetbe tudjuk forgatni. Különbség van a konzolok között abban is, hogy a faltól milyen távolságba tudjuk kihúzni a készüléket.

A drágább konzolok esetében nemcsak abban van különbség, hogy milyen mozgásokat tudunk végrehajtani, hanem a kivitelezés módjában is. A legköltségesebb megoldások például a gázkaros konzolok, melyek minden irányban fokozatmentesen mozognak, ennek köszönhetően a beállításuk is könnyebb, viszont lényegesen drágábbak is. Először mindig gondoljuk végig, hogy hova szánjuk a tévét, és hogy ez a hely milyen mozgást tesz lehetővé.

Írta: hdguru.hu

Scroll To Top