Címlap » Címlapon » Padló: hátrányok és előnyök

Padló: hátrányok és előnyök

A kerámia padlók vagy kőből készült klasszikus padlók az otthoni belső terekben tökéletesen mutatnak. A legtöbb import Spanyolországból történik, akik időről időre megújítják a trendeket. Vannak különböző minőségű fehér vagy piros kerámia burkolólapok, amik egyre divatosabbak.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Ha nem akarjuk gyakran újítani lakást, akkor érdemes semleges színűt és praktikus formátumot kiválasztani. Előnyük, hogy tiszta és könnyen karbantartható, amihez jó árak tartoznak. A hátrányuk, hogy hidegek, és ha minőségben olcsót választunk, akkor könnyedén törhetnek. Ideális a konyhába és a fürdőszobába, de az utcai részeknél is, ahol folytonos a be és kilépés, például udvarok közelében.

A fapadló meleg, hívogató, és a természetes anyagok utánozhatatlan előnyeivel és esztétikájával párosul. Sokan felújításnál választják, általában az árnyalatok gazdagsága teszi különlegessé. Gyors és tiszta felújítást jelent, kevesebb kellemetlenséget hagyva maga mögött, mint a parketta.

Hőszigetelő és higiénikusak, azonban drágábbak, mint más anyagok, és időszakos karbantartást igényelnek. Nem szeretik a nagy hőmérsékleti változásokat, de nagyon kényelmesek mezítlábas használatra is.

Napjainkban népszerűek

elonyhatrany

A laminált padlók az utóbbi években váltak népszerűvé. Ezek olyan lécek, amelyek sajtolt faanyagból összeragasztott lemezek. A legfelső rétege utánozza a különféle fafajtákat, és igen kopásálló, néha domborművet is tartalmaz, ami élethűvé teszi. Előnye, hogy nagyon egyszerű a felszerelése és könnyen tisztán lehet tartani, ráadásul olcsóbb, mint a fa. Nem színeződik el, azonban nem szereti a folyadékot, mert a lap megsüllyedhet. Tapintása inkább műanyag.

A betonpadlók építőipari épületekben voltak megtalálhatóak, azonban találkozhatunk velük lakásokban is. Az ásványi esztétikája nagyon kellemes, és lehetővé teszi tiszta reformokat, mivel nem keletkezik törmelék, megújítható, nincsenek olyan költségek, mint a fapadló vágása. A hátránya, hogy nem tisztítható maró anyagokkal, mert például a savaknak is ellenáll. Azonban könnyen karcolódik, védőkorongokat kell felhelyezni a bútorokra.

Scroll To Top