Címlap » Címlapon » Az olcsó ragasztónak híg a leve

Az olcsó ragasztónak híg a leve

Főleg a polisztirol szigeteléseknél jön elő az olcsó ragasztó problémája, mert sokkal többféle ragasztó használható, mint a speciális hőszigetelő anyagoknál, így az emberek bátrabban is válogatnak saját szakállukra. sajnálatos, hogy sokakra jellemző az árérzékenység.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az árérzékenység természetesen külső körülményekre is visszavezethető, mert, ha nincs valamire keret, akkor azt nem lehet beszerezni. Azonban érdemes minden követ megmozgatni annak érdekében, hogy a minőségre helyezhessük a hangsúlyt. A házunk hőszigetelése egy életre szól, ha megfelelő anyagokkal történik. Sajnos az ócska minőségű, sokszor meglepően gazdaságosnak mutatkozó alapanyagok, akár a szigetelő, akár a hálók vagy épp a szóban forgó ragasztó, akár egy szezon után kimutathatja foga fehérjét.

Érdekesség: A penész kialakulása

Ha ez bekövetkezik, akkor a hőszigetelésbe invesztált pénz ablakon kidobott pénzzé válik és ilyen formán az olcsóbb megoldás lett a sokkal, de sokkal drágább. Arról nem is beszélve, hogy a munka, a kellemetlenségekkel járó bontási, takarítási procedúra is fölösleges volt és az erre szánt idő is csak egy pofon a tudjuk, minek.

penesz

Nem állíthatjuk azt sem, hogy a legdrágább ragasztó a legjobb. Azt viszont igen, hogy a gyártó vagy profi kivitelezők által összeválogatott szigetelőrendszerek és járulékos anyagok a jók. A profi szakemberek sem szoktak a gyártóval vitába szállni, hiszen közös az érdek, a gyártó is arra törekszik, hogy a maximumot nyújthassa. A szakember szintén a legjobbat szeretné elérni, a hőszigetelést igénylő ügyfél ugyanígy.

Hallani olyan véleményeket is, melyek szerint az olcsóbb ragasztó bőven elég, mert a dübelezés úgyis odatapasztja, vagyis megfogja a szigetelőlapokat. valamennyit természetesen fog rajtuk, de koránt sem annyit, hogy egy rossz, ócska, kétes minőségű ragasztót kisegítsen. A márka nélküli ragasztókkal sokszor az a baj, hogy ellenőrizetlen körülmények között, alacsony minőségű összetevőkből, korszerűtlen gyártási eljárással gyártják őket. Az alacsony ár csábítóan hat a vevőkre, így az olcsóbb termékek iránti növekedett igény még több alacsony minőségű, de alacsony áron adható terméket hív életre.

A ragasztó minőségét főleg a műgyanta tartalom határozza meg. Minél több a műgyanta, annál erősebb és tartósabb a ragasztó hatás. A műgyanta viszont nem olcsó, így a nagyon gazdaságosnak tűnő áraknál valószínűleg csökkentett műgyanta tartalom is jelen van.

Scroll To Top