Címlap » Utazás » Tópart és élményfürdők – kis körkép itthonról

Tópart és élményfürdők – kis körkép itthonról

Országszerte nyitnak a strandok! Csobbanjunk!

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Indul a strandszezon, a legtöbb fürdő már kinti medencéit is üzemelteti. A balatoni strandok is nyitnak, úgyhogy bikinit és fürdőruhát fel, irány a vízpart!

Néhány élményfürdőt és strandot kerestünk meg, hogy kifaggassuk őket arról, mi várható ebben a szezonban.

A siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ ügyvezetőjétől, Balogh Renátától megtudtuk, milyen újdonságokkal szolgálnak idén: „Ez évi újdonság kínálatunkban a Szauna Szeánsz – szolgáltatás, amely egyre népszerűbb a különlegességre vágyó vendégeink körében. Májustól a koktélbárral és a kültéri medencénél várjuk vendégeinket.” Több nyári programot is terveznek: „Gyermeknapra animációval készülünk illetve kedvezményes belépőjegyekkel látogatható a Galerius Élményfürdő a gyermekek számára. Július 7-én ünnepeljük a Galerius Fürdő hetedik születésnapját gyermekprogramokkal, melyről bővebb felvilágosítást később tudunk adni honlapunkon.” Jegyáraik változatlanok, az ügyvezető elmondása szerint „a helyi lakosoknak nyújtott kedvezményeket, illetve nyugdíjas kedvezményeket a nyáron is megtartjuk.” Ezzel együtt remélik, hogy vendégforgalmuk nem csökken, jó szezonra számítanak. A fürdőzőket 9-21 óra között várják egész évben óriáscsúszdával, szauna-világgal, jakuzzival, masszázzsal.

Tihanyban 3 strand működik. Ezek közül a Gödrösi ingyenes, azonban május 15-étől parkolódíjat kell fizetni (200 Ft/óra). Sörös Péter elmondása szerint „felújítás annyi történt, hogy a lejárók lefestésre kerültek.” A Sajkodi strand csak május 19-től lesz látogatható. Itt „felújítás nem volt, a nyárra várhatóan lesz egy kürtös kalácsos. […] Programokkal nem készülnek.” A belépőjegyek 150-200 Ft-ba kerülnek, a parkolási díj hasonló, mint a Gödrösi strandon (kiegészítve napijeggyel, ami 700 Ft). A harmadik, a Hajóállomási strand is csak május 19-étől várja a fürdőzőket. Sörös Péter információi szerint „1-2 dolgot (pl.: lépcsők) felújítottak; új szolgáltatásokat nem terveznek. Jegyárak: felnőtt: 450 Ft, gyerek: 300 Ft, diák, nyugdíjas: 400 Ft. A parkolás díjtalan.” Ha netán fürödni mégsem lenne elég jó idő, szuper hír, hogy azért csúszni-mászni még tudunk a Tihanyi Kalandparkban

Gyenesdiáson 2 strand üzemel a szezonban (kép: gyenesdias.info.hu). Egyik, a Diásdi Játékstrand, mely „2010-ben és 2011-ben is a Balaton régió legjobb strandja lett a balatontipp.hu online szavazásán” – mondja Kovács Judit (Tourinform). Másik fürdőhely a Lidóstrand, ahol hetente két gyerekanimációval is kedveskednek a kicsiknek, továbbá megújul a vizesblokk és a vidámpark is működik. A belépők közül csak a felnőtt jegy ára lesz drágább, de nem vészesen, csupán 50 Ft-tal. (350 Ft, gyerekjegy: 200 Ft)Pünkösdkor nyitnak itt a pénztárak, és „családbarát településként idén újdonságként kabalafiguránk (Bala Toni teknős) megjelenik animációs programokban”- meséli Kovács Judit. A parkolás ingyenes marad, naponta lesz „vízi aerobic, baby dance, továbbá sportversenyek, gyerekkuckó, családi programok, stb.”A szezonnal kapcsolatos várakozásaikról Kovács Judit úgy nyilatkozik: „Jó szezon előtt állunk, amit az időjárás zavarhat meg, de bízunk a szép nyárban!”

Keszthelyen is 3 strandot találhatunk, amelyek június 16-án fognak nyitni: Városi strand, Helikon és Libás. Ezek közül Csendes Antal – fürdőüzemeltető divízió vezető – elmondása szerint „a legnagyobb a Városi strand, 35000 nm zöldfelülettel, Balaton alakú medencével, óriáscsúszdával, mini golffal, asztalitenisszel, légvárral, trambulinnal, mini gokart pályával, és számtalan egyéb szolgáltatással. Továbbá itt található a Balatonon egyedülálló Sziget fürdő.” Ehhez képes a Helikon családbarát strand egy kicsit kisebb, 19.000 nm, a Libás pedig 15000 nm-en várja a vendégeket.
Csendes Antal értékelése szerint a „május 1-i hétvége sikeres volt, rengeteg vendég pihent szabadstrandként a parton.” Ha minden sikerül, a Class Fm Roadshowjának nyújt majd helyszínt Keszthely egy strandja, de lesz még strandröplabda kupa, spinning maraton és fekvenyomó bajnokság is. A jegyárak még nincsenek eldöntve, de várhatóan olcsóbbak lesznek, és családi jegyet is kínálnak az idei évtől. Sőt, aki nem rest kiváltani az ingyenes Keszthely kártyát (a helyi Tourinform irodában), még nagyobb kedvezményekre számíthat.

A sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő nevében Koós Melinda, értékesítési igazgató mondott pár szót a kinti fürdőtér nyitásáról: „a szabadtéri medencék és sportlétesítmények április 28-tól állnak a vendégek rendelkezésére. Köszönhetően a rendkívül nyárias időjárásnak és a fürdő tavaly kibővült magas színvonalú szolgáltatás-kínálatának közel 5 ezer vendég látogatott el a nyitóhétvége minden napján Sárvári Fürdőbe.” Az elmúlt év során fejezték be a fürdőkomplexum 3 milliárdos fejlesztését, így az épület bővült egy 5000 m2-es fedett családi fürdőszárnnyal, óriáscsúszdákkal, gyermek kalandmedencével. Egy másik újdonságról is információt kaptunk: „idén pedig június utolsó napjaiban nyitja meg kapuit a fürdőhöz kapcsolódó erdei kalandpark, ahol különböző nehézségű drótkötélpályák, íjászpálya, erdei tanösvény, játszótér, fűszernövény labirintus kínál még tartalmasabb kikapcsolódást a Sárvárra érkező vendégeknek.” Ma már online is megvehetjük a jegyünket (melynek ára változatlan, és továbbra is vásárolható kedvezményes belépő 16 és 19 órától), hogy ne kelljen a hosszú sorokat kivárnunk.
Koós Melinda a várható színesebbnél színesebb eseményekről is felvilágosított minket: „A nyári hétvégeken folyamatos programokkal várjuk a vendégeket. Minden pénteken éjszakai fürdőzést tartunk, pl. Dumaszínház est, Lajsz András koktél show műsora, Dévényi Tibi bácsi retro estje, stb.
Ezen túl számos gyermekprogrammal várjuk a gyerkőcöket: bábszínház, bohócműsor, zenés gyermekműsorok, barkácsolás, de neves gyermekzenekarok is fellépnek: Alma Együttes, Kolompos, stb.”

A ráckevei Aqualand ügyvezető asszisztense, Kolter Gábor kérdésünkre elmondta: „Kültéri strand részlegünk ebben az évben április 27-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A nyitó hétvége – a jó időnek köszönhetően – minden várakozásunkat felül múlta, hiszen ekkora vendégforgalom ezidáig csak a júliusi hónapra volt jellemző.” Az élményfürdő medencéit felújították, a járdák is új burkolatot kaptak. Új szolgáltatásként lesz mini golf-pálya és a gyerekeknek egy játszóház. Kolter Gábor elmondása szerint „természetesen készülünk programokkal, rendezvényekkel, de erről még nem szeretnénk beszélni. Fürdőnkben minden hétvégén tartunk kisebb programokat, ahol animátorok segítségével kapcsolódhatnak ki Vendégeink. Különböző gyerekprogramokat rendezünk, arcfestés, ugrálóvár, kézműves foglalkozás, mesevetítés. A nagyobbaknak kötélhúzó verseny a vízben, röplabda verseny, zumba órák, vízi aerobic.” Drágulásra sajnos lehet számítani, de csak 100-200 Ft-nyi összegről lesz szó. Kompenzációként pedig új kedvezményeket (pl.: családi belépő, délutáni jegy) is nyújtanak majd a fürdőzőknek. Az Aqualand munkatársai sokat várnak az idei szezontól, „hiszen mindenki azt mondja forró és hosszú nyarunk lesz. Ami ránk is férne, hiszen az elmúlt évek szezonjait tekintve, elég rosszul alakult a nyár. Bízzunk a legjobbakban!”

A budapesti Aquaworld Vízibirodalom április 27-én nyitotta meg szabadtéri medencéit, sok szórakoztató programmal várták a vendégeket: kézműves programok, vízi aerobic, éjszakai szauna, latin zene, szauna szeánsz és mozi kényeztette az érzékeket. Pünkösdre is készülnek, így május 26-27-én „az év legatraktívabb családi sporteseményé”-n vehetünk részt, egészségügyi szűréssel, divatbemutatóval, nyári korcsolyapályával, bringóhintóval és tesztvezetéssel egybekötve.

A lista nem teljes, de már ebből is lehet válogatni. Bár még csak május van, ha jó az idő, ne kuksoljunk a lakásban, induljunk a szabadba, a tópartra vagy akár az élményfürdőkbe. A tél után töltődjünk fel napozással, no meg egy kis csobbanással!

Scroll To Top