Gyors, finom, különleges, és laktató. Kell ennél több?:)
Vagdalt hússal, töltött pestos sült burgonya
Hozzávalók:
- 10 dkg paradicsomos sprotni
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg paradicsompüré
- 12 db burgonya
- 1 evőkanál pesto-rosso szósz
- 15 dkg egész füstölt sajt
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A burgonyákat megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük, belsejüket kivájjuk. A kivájt burgonyadarabkákat krémesítjük, összekeverjük a lepasszírozott sprotnival, és a darált hússal,a pesto szósz felével és a paradicsomszósszal. Ha kész beletöltjük a masszát a kivájt burgonyák belsejébe.
A maradék pesto szószt a vágott petrezselyemmel,reszelt sajt felével és a fehérborral elkeverjük. A megtöltött burgonyákat a reszelt sajttal és a fehérboros petrezselymes mártással meglocsolva megsütjük.
Jó Étvágyat!