Címlap » Zene » Április 25-én debütál az Irie Maffia új albuma, a Nagyon Jó Lesz

Április 25-én debütál az Irie Maffia új albuma, a Nagyon Jó Lesz

Az Irie Maffia tagjai az utolsó simításokat végzik az április közepén megjelenő új albumukon. “A lemez mind a koncerteken, mind a klubokban nagyot fog szólni” – állítja a zenekar az egyszerre “maffiás” és korszerű anyagról

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Közel három év telt el az Irie Maffia előző, What’s My Name?! című lemeze óta, melyet a hazai színpadok egyik legjobb koncertzenekarának tartott együttes intenzív koncertezéssel és fesztivál-fellépésekkel töltött.

Az időközben született dalokat az elmúlt egy évben kezdték albummá formálni, és a legutóbbi hónapokat a felvétel és a keverés töltötte ki “Nemcsak zenészek vagyunk, de rengeteget dj-zünk is” – indokolja a produceri munkákat ellátó Élő Márton (ELO) és Horváth Gáspár (Jumo Daddy), hogy miért törekednek a Maffia soundjába a mai elektronikus tánczenék elemeit beépíteni.

A két ritmus gyáros szerint az előző lemezről alig játszanak egy-két dalt az Irie Maffia Soundsystem bulik alkalmával, ezért azt szeretnék, ha a 2013-as album jelentős része a klubokban is megállná a helyét.

Az elmúlt években ennek köszönhetően produceri eszköztáruk is jelentősen bővült samplerekkel, szintikkel és egyéb elektronikus kütyükkel. 

Természetesen az Irie Maffia rajongók keménymagjának sem kell aggódnia az új dalok miatt, hiszen nemcsak az MC-k (Sena, Busa, Columbo és Kemon) jelentik a folytonosságot a régi és az új hangzás között, de a gazdag élő hangszerpark is ugyanúgy jelen lesz a lemezen és a koncerteken is.

Az albumon a hazai vendégszereplők mellett (Mohamed Fatima – Fever, Akkezdet Phiai – Livin’ It Easy) a jamaikai szupersztárt, Beenie Mant is megnyerték egy dancehall-moombahton bomba erejéig. 

Az Irie Maffia a koncertek alkalmával is arra készül, hogy a színpadi hírnevét megalapozó lendületet megőrizve adja vissza az új, változatosabb hangzású album dalait és egy jól megszokott „maffiás” hangulatú koncerttel nyissa meg a Park idei szezonját. 

Scroll To Top