Címlap » Címlapon » Ezekre kerestünk rá 2015 során a legtöbbször

Ezekre kerestünk rá 2015 során a legtöbbször

Hogy mire volt kíváncsi a világ, és azon belül Magyarország 2015-ben a Google szemszögéből? A legnagyobb internetes kereső immáron 15. alkalommal gyűjtötte össze számunkra, hogy mi érdekelt minket az elmúlt esztendőben a leginkább.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Mindez ezúttal sem volt könnyű feladat, hiszen csak a Google több ezermilliárd kifejezést rögzített és vizsgált tavaly a keresések kapcsán, így több esetben is egészen megdöbbentő eredmények jöttek ki – pláne a hazai keresések kapcsán.

A keresések esetén jó mutató lehet még a gyakori kérdések és válaszok weboldal.

A hazai helyzet

Magyarországon ugyanis 2015-ben az Éden Hotelre, avagy az egyik legismertebb kereskedelmi csatorna népszerű valóságshow-jára kerestek rá a legtöbben, de dobogós helyezést értek el az egyik legnépszerűbb mobiljáték fejtörőire irányuló kérdések is, ezáltal a Pixwords megoldások is nagyon érdekelték az embereket, míg a dobogó harmadik fokára egy újabb reality, a ValóVilág került fel. Érdemes azonban megvizsgálni az első tíz helyezettet is, hiszen alig csúszott le a dobogóról a keresési mennyiség tekintetében az

Ötöslottó, mint kifejezés – ami jelzi, hogy milyen sokan élnek még mindig ezzel a szerencsejátékkal –, sőt A szürke ötven árnyalata mozifilm kapcsán is elképesztő mennyiségű keresést indítottak. Az első ötből ugyan kicsúszott, de a magyarokat nagyon érdekelte még az Eurovíziós dalfesztivál is a keresések alapján, de a Rising Star kifejezés is bekerült az első tíz közé, akárcsak a Windows 10 operációs rendszerrel kapcsolatos érdekességek. A hazai listán népszerűek voltak még továbbá a Jurassic World mozifilmre irányuló keresések, és az EuroJackpot is, ami szintén az ország szerencsejátékos hajlamait erősítették.

A legnépszerűbb személyek kapcsán hazánkban messze a legjobban érdekelte az embereket Vágó István, de a botrányairól ismert Simicska Lajos és Istenes Bence szerelme, Csobot Adél is feljutottak még a dobogóra. Az első öt között megtaláljuk még ugyanakkor Rékasi Károlyt is, aki válási ügylete miatt érdekelhette tavaly az embereket, de Göncz Árpád is népszerű volt a keresők között – vélhetően az egykori államfő tavaly bekövetkezett halála miatt. Mellettük az első 10 legnépszerűbb személy hazánkban a keresések tekintetében Hajós András, Király Viktor, VV Fanni, Lagzi Lajcsi és Fülöp Márton voltak, akik közül főként Király Viktor szereplése a legkézenfekvőbb, hiszen a tavalyi évben az énekes óriási sikert ért el az amerikai Voice tehetségkutatón.

Ezekre kerestünk rá 2015 során a legtöbbször

Ezekre kerestünk rá 2015 során a legtöbbször

Hogy mégis mit szerettek volna a magyarok leginkább 2015-ben? Erre is konkrét válaszokkal szolgált a Google listája! Ennek megfelelően a legtöbben a „fogyni akarok” kifejezésre szűrtek rá a múlt évben, de a „menő akarok lenni” és a „hízni akarok” szavak is dobogós helyen voltak a keresőóriás adatbázisában. Ez azonban még messze nem minden, hiszen az igazán megdöbbentő keresések csak ezt követően jönnek! A dobogóról például alig csúszott le a „nem akarok dolgozni” kifejezés, de az „pmbre hajat akarok”-ra is rengetegen kerestek rá – jelentsen bármit is ez.

Nagyon sokan kerestek rá tavaly a Google-ből még arra is, hogy „jó nő akarok lenni”, „celeb akarok lenni”, de az első tíz közé a „vámpír akarok lenni most azonnal” kifejezés is belefért, ami sokat elárul az internetes keresőt használók életkoráról vagy mentális állapotáról. A lista alapján egyébiránt sokan Amerikába is szeretnének kijutni és összeköltözni párjukkal, hiszen az első tíz keresés sereghajtója a „ki akarok jutni Amerikába” és a „veled akarok élni” kifejezések voltak.

Lássuk a nemzetközi helyzetet

A külföldi helyzet kapcsán a Google csak a legnépszerűbb 2015-ös kereséseket állította össze, így kiderült, hogy az egész világon Lamar Odomra, a népszerű kosárlabdázóra kerestek rá a legtöbben, aki ezt a népszerűségét elsődlegesen annak köszönheti, hogy Khloe Kardashian párja. Ezen túlmenően rengeteg keresés érkezett még a Charlie Hebdo ügy kapcsán, de az is kiderült, hogy az Agar.io volt a legnépszerűbb játék a neten a tavalyi évben, mert a harmadik helyre került a legnépszerűbb keresések kapcsán. Akárcsak Magyarországon, úgy külföldön is bekerült az első tízbe a Jurassic World mozifilm, de az emberek kíváncsiak voltak a Paris keresőszóra adott találatokra, valamint a Furious 7 filmre is.

Kiderült továbbá, hogy a Fallout 4 volt a tavalyi év legtöbbet keresett videojátéka a Google szerint, de az első tízbe Ronda Rousey és Caitlyn Jenner is bekerült, az utolsó helyre pedig még az American Sniper is befért, avagy Clint Eastwood legújabb mozifilmje, aminek sajnos ismét nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Scroll To Top