Címlap » Címlapon » Mire figyeljünk klímavásárlásnál?

Mire figyeljünk klímavásárlásnál?

Itt a tavasz, hamarosan jön a rekkenő hőség, és egyre többen döntenek úgy, hogy nem sajnálják a pénzt, de inkább vesznek maguknak egy klímát. A klímaváltozás egyik hatása az, hogy egyre többször van rekkenő hőség, negyven fok, vagy afeletti hőmérséklet, sokan pedig nem bírják a forróságot.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A külső és belső

Természetesen fontos a design, a kialakítás, hogy mennyire illik a lakásunkba. Fontos, hogy jó minőségű alapanyagokból készüljön a berendezés, de a külsőség soha ne menjen a belső rovására. Legyünk óvatosak, a jó külső még nem biztos, hogy jó belsőt is takar. Minden bizonnyal csak a drágább kategóriában fogjuk megtalálni azokat a klímákat, amelyek kívül és belül is egyaránt kiváló minőségűek.

Teljesítmény és zajszint

A készülék teljesítménye az egyik legfontosabb tényező. Ha rosszul számolunk, a légkondicionáló nem lesz képes lehűteni a teret, de a túlságosan nagy teljesítménnyel rendelkező darabok sem feltétlenül szerencsés választások. Ha túlságosan sokszor kapcsoljuk ki és be a készüléket, az mindenképpen csökkenti az élettartamát. Ha nagyon bizonytalanok vagyunk, hogy az adott helyiségbe milyen teljesítményű klíma való, a legjobb, ha szakember tanácsát kérjük.

Legyünk résen klímavásárlásnál, figyeljünk mindenre

Legyünk résen klímavásárlásnál, figyeljünk mindenre

Nagyon nem mindegy, hogy milyen a zajszint a légkondinknál. Ez a probléma ma már leginkább a mobilklímáknál jelentkezhet, a split berendezések két részből állnak, így ha nincs nyitva az ablak (márpedig nincs, különben felesleges mennie a klímának), akkor semmit nem kell, hogy halljunk belőle.

Légtisztítás és energiatakarékosság

Rendkívül fontos a légtisztítás. A legkomolyabb gyártók és a jobb készülékek különféle tanúsítványokat tartalmaznak, a készítők egymásra rálicitálva próbálják meggyőzni a vevőket, hogy az ő termékük a legjobb a piacon.

Hazánkban A jelzéstől F-ig jelzik az energiahatékonyságot, vannak a „sima” A-s jelzések mellett két, illetve három A-s jelzésűek is. Ha nem szeretnénk, hogy túlságosan sokat fogyasszon a készülék, akkor vegyünk mindenképpen A-s, két vagy három A-s légkondicionálót.

Garancia, támogatás, szakmai csapat

Igazán fontos, hogy megfelelő szakemberek szereljék fel a készülékeinket, és az sem mindegy, hogy milyen, meddig terjedő garanciát kapunk. Kerüljük el a házi felszerelést, sokkal több bajunk fog származni belőle, mint előnyünk, szánjunk rá pár ezer forintot a szakemberre. Érdemes attól a cégtől kérni a beszerelési segítséget, akiktől vettük a légkondicionálót, valószínű, hogy nagyobb kedvezményt kapunk, vagy akár ingyen is elvégzik a szerelést. A klímaszerelő is egy szakma, sose kérjünk meg ügyes ismerőst, havert, mert lehet, hogy rosszul köti be, és több bosszúságunk lesz, mint hasznunk.

Scroll To Top