Címlap » Címlapon » Hasznos segítségek a visszér ellen

Hasznos segítségek a visszér ellen

Sokan kizárólag esztétikai okok miatt foglalkoznak kezelésével, pedig a betegség az évek előrehaladtával komoly egészségügyi kockázatot is jelent. Igen, ez nem más, mint a visszér, melynek kialakulásában többek között genetikai okok is szerepet játszanak.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A visszér kifejezés tulajdonképpen egy gyűjtőnév, és azokra az erekre utal, amelyek kitágulásuk miatt kitüremkednek a bőrből. Jellemzően a lábon láthatóak ezek szabad szemmel is jól, de a probléma nem csak a lábak elcsúfítása miatt érdemel figyelmet.

 

Nézzük először, miről is van szó pontosan a visszér tágulat esetében! Az egészséges szervezetben a vénabillentyűk is hozzájárulnak ahhoz, hogy a vér a szív felé tudjon áramlani, és a gravitáció hatására gyakorlatilag ne zuhanjon vissza. Visszeresség esetében a billentyűk a meggyengült, rugalmasságukat vesztett visszérfalak miatt nem tudnak tökéletesen zárni, így a keringés e területen nem tud kifogástalanul működni. Az érfalak elvékonyodnak, kanyargóssá válnak, sőt, kötőszöveti-jelleget vesznek fel.

Következményeként először lábdagadás, lábikragörcsök jelenhetnek meg, de idővel lábszárfekély, visszérgyulladás, lábelhalás, és akár tüdőembólia kockázatával is számolni kell. Az egészségre gyakorolt negatív hatás tehát nyilvánvaló, de tény, hogy a genetikai kockázaton túl egy sor olyan életmódbeli változtatás eszközölhető, mellyel az állapot megelőzhető, javítható. A visszér elleni krém a Hillvital tapasztalatai szerint is eredményesen vethető be a panaszok csökkentése, valamint a megelőzés érdekében.  Az időben megkezdett kezelés elengedhetetlen a keringési rendszert érintő problémák esetében.

Visszér kezelése, gyógyítása

Visszér kezelése, gyógyítása: lásd a cikkben – Sokan kizárólag esztétikai okok miatt foglalkoznak kezelésével, pedig a betegség az évek előrehaladtával komoly egészségügyi kockázatot is jelent

A visszeresség egyébként nem csak az idős korosztály megbetegedése, ma már a 20-30-as éveikben járók közül is egyre többen fordulnak orvoshoz az említett panaszokkal. Fiatal korban könnyen kezelhető a betegség, de a szükséges terápia hiányában az évek előrehaladtával a helyzet egyre súlyosbodik. Természetesen nem kedvez a visszerességre hajlamos egyéneknek sem a sok ülés, állás, sem a túlsúly, vagy a mozgásszegény életmód. Világosan látható tehát, hogy a probléma megjelenése az életvitel megváltoztatásával megelőzhető.

Lássuk, mit javasolnak a Hillvital munkatársai a visszérkrém használata mellett!

Testmozgással a plusz kilók ellen

A súlyfelesleg számos betegség kialakulásáért tehető felelőssé. A plusz kilókat magunkon cipelve a mozgást is nehezebb elkezdeni, de mindenképpen ajánlott. Fokozatos terheléssel javítható a keringés, a leadott felesleg pedig egyértelműen hozzájárul a visszerek állapotának javulásához. Az izmok, a kötőszövetek vérellátása javul a rendszeres mozgás hatására, ami a lábak esetében a visszeresség megelőzését, vagy a már kialakult helyzet javítását hozza magával.

Egészséges táplálkozás

Az előzőekkel összefüggésben a plusz kilók megelőzhetőek a kímélő étrend összeállításával. Fontos, hogy az erek számára is szükséges mikrotápanyagok feltétlenül helyet kapjanak a mindennapi étrendben. Különösen javasoltak a C-, és az E-vitamin, a sok zöldség, a paradicsom, vagy a sötét színű gyümölcsök.

Gyógynövények

A természetes gyógymódok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így visszeresség esetében is érdemes a természet patikájához fordulnunk. A tigrisfű, a vadgesztenye, a varázsmogyoró, vagy a szőlőlevél kiválóan alkalmasak a visszeres panaszok orvoslására.

Orvosi kontroll hajlamosító tényezők esetében

A súlyfelesleggel küzdés, a várandósság ideje, a sok ülő, valamint álló munkavégzés, az egész napos autóvezetés, és a genetika olyan kockázati tényezőnek számítanak, melyek esetében mindenképpen figyelni kell a rendszeres kontroll vizsgálatokra, melyekkel már a kezdetekkor kiszűrhető a baj, és megkezdődhet a célirányos kezelés. A korai felismerés visszeresség esetében nagyon sokat számít.

Scroll To Top