Címlap » Életmód » Mi lehet egy vezetéstechnikai tréning haszna?

Mi lehet egy vezetéstechnikai tréning haszna?

Szerencsés változás, hogy már Magyarországon is végezhetünk vezetéstechnikai tréninget, amik tőlünk nyugatra évek óta sikeresek, és nagyon hasznosnak tartják mind a szakemberek, mind pedig az abban részvevő autósok.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az ilyen tréningek során az elméleti  ismeretbővítésen kívül a legnagyobb előny, hogy a vészhelyzetekben való helyes  vezetéstechnikai lépéseket a gyakorlatban próbálhatják ki az autósok teljesen biztonságos körülmények között. Természetesen a vészhelyzetek megoldásához hideg időben alapvetően szükséges egy jó minőségű téli gumi szett, amiben a gumiwebshop.hu internetes oldala is segítségünkre lehet.

Mi történik egy tréningen?

Egy vezetéstechnikai tréningen először elméleti szinten magyarázzák el mindenki számára érthető formában, hogy az autók kezelőszerveivel hogyan lehet nehéz vezetési szituációkat hatékonyan és biztonságosan kezelni, kitérnek az új forgalmi helyzetekre is, melyek az új rendszerek megjelenése miatt esetleg ismeretlenek lehetnek a hazai autósok számára. Ismertetik a gyakorlati pályán végrehajtandó feladatok körülményeit, a szimulált vészhelyzetekben való helyes reakciók mikéntjét, kitérve például a télen oly gyakori megcsúszásokra.

Vezetéstechnikai tréning

Vezetéstechnikai tréning – Mi lehet egy vezetéstechnikai tréning haszna? Olvasd a cikket!

A gyakorlati pályán teljesen biztonságos körülmények között próbálhatják ki a csúszós útfelületeken való irányváltás és fékezés helyes lépéseit, és a jobb tréningeken arra is lehetőséget nyújtanak, hogy az autós a saját gépjárművével tapasztalhassa meg ezeket a helyzeteket, így a megtapasztaltakat a lehető legjobban ki tudja használni majd a való közlekedési helyzetekben is.

Hiszen nincs is annál hasznosabb egy vezető számára, amikor a saját autója határait ismerheti meg, tekintettel itt az ABS korlátaira, a jármű hirtelen kormánymozdulatokra való reakcióival egyetemben.

Kitapasztalhatja a gépjárművön lévő autógumi határait is, és amennyiben meggyőződik azok nem megfelelő voltáról, akkor dönthet azok lecseréléséről, melyben partner lehet a gumiwebshop oldala.

A gyakorlatok végrehajtása megtervezett körülmények között zajlik, az éppen használt autó semminek nem ütközhet neki a kirakott műanyag bójákon kívül, így sem a tréningen résztvevőben, sem az autóban nem eshet sérülés, vagy kár. A vészhelyzetekre adott helyes reakciók jó esetben addig gyakorolhatók, amíg az autós készségszinten el nem sajátítja azokat, ennek eredményeképpen nagyobb önbizalommal vehet majd részt a téli közúti forgalomban.

A tréningeken az egyébként egyszerűnek tűnő ülés- és kormánybeállításokat is részletesen elmagyarázzák, melyek minél gyorsabb  és helyesebb reakciókat tehetnek lehetővé a helyeztek megoldására.

Scroll To Top