Címlap » Zene » Rockmaraton Fesztivál – az utolsó

Rockmaraton Fesztivál – az utolsó

A rock és metál szerelmesei utoljára léggitározhatnak a Pécs melletti Malomvölgyben július 9-16. között.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hamarosan kezdetét veszi a tizenkettedik Rockmaraton fesztivál, július 9-16. között ismét a rockerek és metálosok foglalják el e Pécs melletti Malomvölgyi Arborétum területét. A rossz hír, hogy az egyhetes zúzást gazdasági okok miatt idén rendezik meg utoljára, a jó viszont az, hogy a fesztivál idén is kitett magáért a zenei felhozatal tekintetében.

A Rockmaraton története 2001-re nyúlik vissza, ekkor rendezték meg a fesztivált először a Pécs melletti, festői szépségű Malomvölgyi Arborétumban, kifejezetten azzal a céllal, hogy egy átfogó platformot biztosítsanak az élőzenei stílusok képviselőinek és kedvelőinek. A rendezvény 2006 óta a németországi központú nemzetközi tehetségkutató, a Local Heroes magyarországi partnere is. Idén a fesztivál ideje alatt 48 amatőr zenekar mérkőzik meg a zsűri és a közönség szimpátiájáért, a győztes pedig hazánkat képviseli a berlini döntőn novemberben.

Rockmaraton Fesztivál – az utolsó

A fesztivál tízéves pécsi történelme folyamán szinte az összes hazai élőzenei előadó és zenekar megfordult a rendezvényen. Fellépett a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Quimby, a Bikini, a P. Mobil, a P. Box, a Hobo Blues Band, a Kiscsillag, a 30Y, Deák Bill, a Beatrice, az Ossian, a Pokolgép, a Piramis, a Karthago, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, a Lord, az Alvin és a Mókusok, hogy csak a legnagyobbakat említsük. Nem hiányoztak a Rockmaratonról a világhírű headlinerek sem, mint például az Amon Amarth, az Exploited, a Finntroll, a Korpiklaani, a Mayhem, a My Dying Bride vagy a Soilwork.
A tizenkettedik Rockmaraton fesztivál 2012. július 9 – 16 között, egy teljes héten át dübörög majd Pécs mellett Malomvölgyi Arborétumban. Négy színpadon, több mint 120 zenekar lép majd fel, köztük 20 külföldi bandával. Olyan neves fellépők tisztelik meg a fesztivált, mint thrash/death metal legnagyobb ikonja, a Sepultura zenekar alapítója, a brazil születésű Max Cavalera, a Soulfly zenekar élén, vagy a szimfonikus powermetal talán legnagyobb zenekara a finn Stratovarius.

http://www.youtube.com/watch?v=y3dG23D1-P8

A méltán népszerű folk-metalt idén két az orosz Arkona mellett a skót Alestorm képviseli. A fesztiválról kihagyhatatlan punk zene egyik ősatyja az angol GBH három év után tér vissza egy koncert erejéig, de ezt a stílust erősíti majd a szlovák Konflikt és az argentin Argies is.

http://www.youtube.com/watch?v=SgXlUxDGFvU

Az Egyesült Államokból 2012-ben rekord számú zenekar látogat a Malomvölgybe. A már klasszikusnak számító nagyöregek, mint a Crowbar és a Suffocation mellett olyan népszerű fiatal metál csapatok lépnek fel, mint a Carnifex, a Texas in July vagy a világ egyik legtechnikásabb metálzenekaraként is számon tartott Origin.

http://www.youtube.com/watch?v=z69FSTfpsOk

A magyar rockzenei paletta egészét lefedi a fesztivál idei kínálata, a fiatalabbaknak szóló Depresszió zenekartól, az idősebbek nagy kedvencéig, a P. Mobilig bezárólag. Olyan évek óta kihagyhatatlan magyar sztárokkal, mint a Tankcsapda, az Ossian, Pokolgép, a Lord vagy a Deák Bill Blues Band.    
Mivel a Rockmaraton fesztivál célja, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassa a rockzenét, ezért igyekszik kulturált, európai körülmények között, igazi hazai és külföldi zenei csemegék fellépését hazai pénztárcákhoz szabva kínálni. A 2012-es rendezvényre a heti bérlet mindössze 9.990.- forint elővételben, ami a hasonló színvonalú és méretű fesztiválok jegyárának fele, harmada. A szervezők naponta 5-7000 emberre számítanak, összlétszámban a rekordnak számító 60.000 főt szeretnék elérni.  

Részletes program és egyéb információk a fesztivál honlapján találhatók.

Scroll To Top