Címlap » Címlapon » Súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher, kómában van

Súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher, kómában van

A hétszeres világbajnok Forma 1-es pilóta, Michael Schumacher december 29-én komoly síbalesetet szenvedett.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Bár az első híresztelések szerint a pilóta sérülései nem voltak súlyosak, ám vasárnap estére mégis azzá váltak. Schumacheren legalább egy, a híresztelések szerint több műtétet hajtottak végre, állapota kritikus, jelenleg kómában van. Feltételezések szerint tragikus baleset történt, mely során nekiütközött a feje egy sziklának.

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher a tavalyi szezon végén jelentette be visszavonulását, immáron másodszor vonult vissza az autósporttól. A világhírű német klasszis 29-én szenvedett súlyos síbalesetet Franciaországban. Bár az első hírek szerint nem volt annyira súlyos a baleset, később mégis kritikussá vált Schumacher élete.

Vasárnap esti hírek már arról szóltak, hogy a pilóta agyvérzést kapott, majd kómába esett, azonnali operációra volt szükség. A Bild nevű lap állítása szerint egy második műtétet is végrehajtottak a versenyzőn, de ezt még nem erősítették meg.

Michael Schumacher - Forma 1

Michael Schumacher kómában van, állapota kritikus. További részletek a cikkben.

A pilótát először a Moutiers kórházba, majd a grenoble-ibe szállították át, és azonnal meg is műtötték. A rendőrség már folytatja a vizsgálatot, az már biztos, hogy Michael nem ütközött senkivel, egyensúlyát vesztve ütközött egy sziklának a német versenyző, legalábbis a feltételezések szerint így történt a baleset.

A hírek arról is szólnak, hogy Schumacher viselt sisakot, így valószínűnek látszik, hogy egy tragikus balesetről van szó. Schumi orvosa, Gary Harstein reméli, hogy nem igazak a pletykák a második operációról, ugyanis az nagyon rosszat jelentene, mert akkor a koponyaűri nyomás nagy volna. A doktor azt nyilatkozta, hogy tulajdonképpen bármi történhet a klasszissal, a komplikációmentes felépüléstől egészen a lehető legrosszabbig.

A kórházban jelenleg a családja van jelen, valamint a FIA-elnök, Jean Todt és Ross Brawn korábbi Mercedes csapatfőnök, akik Schumacher barátai.

Scroll To Top