Címlap » Címlapon » Van-e valódi kapcsolat a fogamzásgátló tabletták és az elhízás között?

Van-e valódi kapcsolat a fogamzásgátló tabletták és az elhízás között?

A modern kor egyik nagy előnye, hogy a párok már többféle módszer közül választhatnak maguknak abban az esetben, ha nem szeretnének gyermeket. A tartós párkapcsolatban élő párok jelentős többsége mindmáig a fogamzásgátló tablettát tartja a legbiztonságosabb módszerek egyikének, ebből kifolyólag tehát ezt tekinthetjük a legnépszerűbb alternatívának is.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Európában már 1961 óta forgalmaznak fogamzásgátló szereket, ám a több mint 50 esztendő sem volt elegendő arra, hogy eloszlasson minden tévhitet ezzel kapcsolatban. Mindez annak is köszönhető, hogy az első készítmények óta a fogamzásgátlók összetevői rengeteget változtak, így ma már közel sem tartalmaznak annyi hormont, mint egykoron. A fogamzásgátlók kapcsán azonban még így is nagyon gyakran merül fel, miszerint az ilyen szerek a hormonok miatt komoly súlygyarapodást eredményeznek. A témában a kutatók már évtizedek óta vizsgálódnak, ám úgy tűnik, hogy még mindig megoszlanak a vélemények, holott már konkrét bizonyítékok állnak a rendelkezésünkre.

Ha fogyni akarsz: 
http://hoodia-rendeles.com

A hormontartalom hatásai

A kétezres években több hosszú távú kutatás is lezajlott a fogamzásgátló szerek kapcsán, amelyek egytől-egyig elsődlegesen az elhízással kapcsolatos kockázatot állították a középpontba. A szakértők a statisztikák, illetve a rögzített eredmények alapján így azt tapasztalták, hogy a tablettát rendszeresen szedő és nem szedő nők között az elhízás kialakulásának szempontjából jelentős különbség nem volt tapasztalható – még több év múltán sem.

Van-e valódi kapcsolat a fogamzásgátló tabletták és az elhízás között?

Van-e valódi kapcsolat a fogamzásgátló tabletták és az elhízás között?

Ami tény, és ebben az orvosok is egyetértenek, hogy a fogamzásgátló tabletták általánosságban okozhatnak a hormontartalom miatt 1-2 kilogrammnyi súlygyarapodást, azonban ez sem mindenkinél érvényes. Hovatovább, mindez nem kilókban, inkább vízben mérhető súlygyarapodás, hiszen a női hormonok visszatartják a vizet a szervezeten belül – a legújabb készítmények kapcsán már ez is megkérdőjelezhető –, ez azonban nem állandó és folyamatos hízás, hiszen a tablettaszedési szünetek során – amelyeket minden nőnek tartania kell – ez a folyadék azonnal kiürül a szervezetből.

Nem a fogamzásgátló okozza az elhízást 

Nem kell többé az elhízással törődnöd:
http://meizitangkapszula.com

Az orvosok szerint az életkor előrehaladásával a nők étvágya nem változott számottevően, és felszedett kilóik is inkább a belső hormonális változásokkal együtt járó élettani hatásoknak és módosulásoknak volt köszönhető. A megfigyelt nők közül így mindenki hízni kezdett egy idő után, aki nem változtatott étkezési szokásain, illetve nem növelte meg testmozgásának mennyiségét – függetlenül attól, hogy szedett-e fogamzásgátlót vagy sem.

A kutatást végző szakemberek kiemelték, hogy a fogamzásgátlók valóban képesek voltak étvágyjavulást eredményezni, ez azonban nem közvetlen hatás, hiszen mindenki maga szabályozza azt, hogy mikor, mennyit, de még inkább mit eszik. Amennyiben tehát egy nő hormonális fogamzásgátlót szed, és odafigyel az étkezésére, akkor teljességgel esélytelen az elhízás lehetősége.

Scroll To Top