Címlap » Címlapon » Vizes kalandok házi kedvencekkel

Vizes kalandok házi kedvencekkel

Ha a hőmérő higanyszála harminc fok környékére emelkedik, legtöbben már a strandokra vágyunk. Nincsenek ezzel másként kedvenceink sem, akik szintén szívesen pancsolnak a nyári hónapokban.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A víz nem csak folyadékfogyasztáshoz nélkülözhetetlen számukra, hanem jó közérzetet is biztosít, ha a víz közelében tölthetik az időt, és akkor hűsölnek, amikor kedvük tartja. Nézzük most azokat a legfontosabb tudnivalókat, melyek akár a fürdetéskor, akár a szabadban történő úszkálás alkalmával hasznosak lehetnek!

Kutyafürdetés az ápolt külsőért

Míg a cicák esetében kétséges, hogy a vízhez pozitívan viszonyulnának, addig a legtöbb kutya egyértelműen szeret lubickolni. A rendszeres fürdetés alkalmával sem szokott gondot okozni számukra, ha a gazdi lemossa őket. Fontos azonban, hogy ehhez mindig speciálisan kutyák számára kifejlesztett sampont használjon, hiszen az állatok bőre eltér az emberekétől.

Az emberi tisztálkodásra alkalmas termékekre kedvencének bőre allergiás reakcióval válaszolhat, bundájáról lenyalva pedig emésztőrendszerének sem tesz jót vele. A fürdés során célszerű kerülni a túl meleg, vagy hideg vizet, bundás barátaink a langyossal tökéletesen megelégszenek. A fürdést követően, de egyébként is javasolt átfésülni az állat bundáját, különösen így van ez, ha hosszú szőrű társat választott. Az ápolókefék eltávolítják a bundába került szennyeződéseket, és selymesen csillogóvá teszik azt, pláne egy kiadós pancsolás után.

Vizes kalandok házi kedvencekkel

Vizes kalandok házi kedvencekkel – Kézből, vizet ivó kiskutya

Cica a vízben?

Mindegy, hogy lakásban, vagy kertben tartja cicusát, azt bizonyára tudja, hogy a bársonytalpú kedvencek általában nem rajonganak a vízért. Fürdésre maximum akkor érdemes kényszeríteni őket, ha valami miatt feltétlenül szükséges. Ha fürdéshez nem is, de játékra viszont igencsak kedvelhetik a cicusok a vizet.

Fekete - fehér cica

Fekete – fehér cica – a macskák szeretik vagy utálják a vizet?

Elsőként nyilvánvalóan az itatótálkában találkoznak vele. A cica egyébként ilyen szempontból eléggé finnyás állat, ugyanis ha csak egy minimális piszok is belekerül a vizébe, vagy nem teljesen friss, már messziről elkerüli, és még a száraztáp fogyasztása után érzett szomjúság ellenére is csak ímmel-ámmal fogyaszt belőle. Ha gumitalpú itató, vagy önitató mellett dönt, akkor a víz biztosan nem fog kilötyögni belőle, de a rendszeres cseréről mindenképpen gondoskodnia kell majd.

Nagyon fontos, hogy megfelelő tisztaságú vizet biztosítsunk a cica számára, mert ha nem fogyasztja el a szükséges mennyiséget, az hajlamosítja a húgyúti megbetegedésekre.

Biztosan észrevette már, hogy a cicák előszeretettel nézegetik a kertet, vagy a cserepes növényeket locsolás után. Ennek oka, hogy elbűvöli őket a víz látványa, még ha érinteni nem is szeretik azt. A kifejezetten cicusok számára beszerezhető szobaszökőkúttal a Fressnapf szerint is valószínűleg elkápráztatja kedvencét, aki lehet, hogy a csobogó víz közelében tölti majd napjainak egy részét.

Kutya és gazdi közösen pancsol

Kevés nagyobb élmény van egyes kutyusok számára, mintha gazdájukkal együtt úszkálhatnak, vagy játszhatnak a vízben. A nyári időszak ne maradjon el enélkül, hiszen gazda és kutya számára is felejthetetlen pillanatokat szerezhet az ilyen program. Ha azonban kedvence ritkán van vízben, vagy szeretné maximális biztonságban tudni, akkor ne engedje egyedül a tóba, folyóba, és ügyeljen arra is, hogy ezt csak olyan helyen tegye, ahol kutyabarát strandot talál, és nem zavar az eb másokat.

A közös játékhoz legjobb, ha a víz felszínén maradó játékokat, labdákat választ.

A Fressnapf.hu javasolja a frizbit is, ami mind a kutyus, mind a gazdi számára kellemes időtöltést ígér. Kergetheti a kutyus a játékot szárazföldön vagy vízben, a közös élmény és ugrándozás biztosan kellemesen kifárasztja majd kedvencét.

Scroll To Top