Címlap » Utazás » 5 spórolós tipp városlátogatáshoz

5 spórolós tipp városlátogatáshoz

Ne legyen lelkiismeret-furdalásod a megérdemelt nyaralásod után. Ha megfogadod a következő tippeket kevés pénzből is fantasztikusan érezheted magad Londonban, Párizsban, Berlinben vagy Rómában.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Készíts magadnak útikönyvet

A nyaralás szervezésekor ne feledkezz meg a programszervezésről sem. A drága útikönyvek vásárlása helyett nézelődj a neten, ugyanis rengeteg infót begyűjthetsz a világháló segítésével – és még pénzbe sem kerül. Egyszerűen csak jegyzeteld fel azokat a programokat – múzeumok, koncertek, kiállítások, éttermek – amiket nem hagynál ki a városlátogatás során.

Spórolj a szálláson

Ha az ember néhány napos nyaralásra megy, akkor az egészet városban mászkálással tölti, ezért szinte mindegy, hogy hol hajtja álomra a fejét. Mindenhol vannak hostelek és egyéb olcsó szállók, ahol kevés pénzből is aludhatsz. De az is bevett szokás, hogy ha vége a tanításnak, kinyitják a kollégiumokat a turisták előtt. Igaz, nem feltétlenül lesz légkondid, saját konyhád vagy külön bejáratú fürdőszobád, de legalább tiszta környezetben pihenhetsz.

Olcsó nyaralás? Megoldható!

Spórolj a városlátogatásnál: készíts otthon útikönyvet, foglalj kollégiumban szállást, akciós menüket egyél, válaszd a tömegközlekedést és a nevezetességeket nézd meg ingyen.

Egyél olcsón finomat

A legolcsóbb megoldás mindig az, ha bevásárolsz és főzöl magadnak. A reggelit például egy közeli pékségben érdemes megoldani. Ha nincs kedved ebédet főzni, akkor keress olyan éttermet, ahol a déli menü akciós. Ha a délutáni városnézés közben megéhezel, akkor egy kis büfében fillérekből  bekaphatsz egy szendvicset.

Közlekedj okosan

Ha olcsón szeretnél eljutni egy idegen városban A-ból B-be, a legjobb, ha a tömegközlekedést használod. Ha sportosabb alkat vagy, akkor a nagyvárosok forgalmas csomópontjaiba keress önkiszolgáló city-bike-okat. Használata egyszerű: bedobod az aprót a perselybe, és már viheted is a biciklit a következő, útba eső bringaállomásig.

Látnivalók ingyen

A metropoliszokban gondolnak a kispénzű turistákra is. A híres múzeumoknak legtöbbször vannak olyan kiállításaik, amelyeket bizonyos feltételekkel ingyen lehet megnézni. Londonban a British Museum és a Tate Gallery látogatása nem kerül semmibe, Koppenhágában bármikor, Madridban szerda esténként, Barcelonában vasárnaponként lehet ingyen ámulni a tárlatokat. Informálódj az interneten: kukkants rá az adott kiállítás honlapjára, hogy megtudd, mikor mehetsz be ingyen vagy kedvezményes jeggyel.

Scroll To Top