Címlap » Kultúra » 6. Hungarikum Fesztivál – 2013.

6. Hungarikum Fesztivál – 2013.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A(z) "6. Hungarikum Fesztivál – 2013." nevű program paraméterei lentebb találhatóak

  • Program megnevezése: 6. Hungarikum Fesztivál – 2013.
  • Program időpontja: 2013. augusztus 8-11.
  • Település: Szeged
  • Program helyszíne: Széchenyi tér

Te ott leszel / voltál a(z) 6. Hungarikum Fesztivál – 2013. nevű programon?

Írd meg hozzászólásban, ha gondolod

Minőségi magyar élelmiszerekkel, hagyományos kézműves termékekkel, a kultúra értékeivel ismerkedhetnek meg azok, akik ellátogatnak az augusztus 8-án kezdődő szegedi Hungarikum Fesztiválra.

2008-ban azzal a szándékkal rendezték meg az első Hungarikum Fesztivált, hogy bemutassák, milyen történelmi hagyományai, értékei vannak a magyarságnak.

A rendezvény mostanra népszerű programmá nőtte ki magát: a szegedi Széchenyi téren négy napon át csaknem száz kiállító kínálja minőségi termékeit. A vendégek kóstolhatnak borokat, pálinkákat, minőségi hentesárukat, mézet, kézzel készített édességeket, tartósítószermentes lekvárokat és szörpöket. A kínálatából nem hiányozhatnak a szegedi fűszerpaprikák és gyógynövények sem.

Hungarikum Fesztivál

Ismét Hungarikum Fesztivált rendeznek Szegeden: sok-sok finomsággal, kézműves termékekkel, gyerekprogramokkal és koncertekkel.

A látogatók megismerkedhetnek a népi kézművesség és iparművészet remekeivel: lesz ékszerkészítő, bőrműves, fafaragó, fazekas, csipkeverő, csuhéfonó, citerakészítő, tojásíró és késes is. A gyerekek interaktív programok keretében utazhatnak vissza az időben és megtudhatják, mit ettek, ittak egykor dédanyáink, dédapáink.

A fesztivál kiemelt vendége az észak-magyarországi turisztikai régió a Tisza-tóval, jóvoltukból kilátó és mászófal várja a merészebb nézőket.

A rendezvényen néptáncelőadások, népzenei és könnyűzenei koncertek szórakoztatják az egybegyűlteket, valamint Dél-Alföld legszebb oldtimer autóiban is gyönyörködhetnek a vendégek.

Scroll To Top