Címlap » Tudomány » A tárhely nem minden, az extrák is fontosak!

A tárhely nem minden, az extrák is fontosak!

Ha igazán jól működő, keresőbarát, jövedelmező honlapot akarunk üzemeltetni, alaposan oda kell figyelnünk arra, milyen szolgáltatásokat kapunk tárhelyünk mellé. Egy egyszerű tárhelyszolgáltatás ugyan hasznos, de a hozzá járó extrák azok, amelyek igazán hatékonnyá tehetik internetes jelenlétünket.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az egyik legfontosabb szempont például, hogy tárhelyünk virtual szerverként üzemeljen – azaz a keresők szempontjából olyan legyen, mintha egy saját, privát szerveren tárolnánk weboldalunkat, nem osztozva másokkal.

Ez azért is fontos, mert a keresők így csak saját tartalmaink alapján rangsorolnak minket, helyezésünket nem befolyásolják más, ugyanazon a tárhelyen elhelyezett oldalak. Emellett lehetőségünk kell legyen arra is, hogy ha több honlapot akarunk több domain alatt üzemeltetni, azokat elhelyezhessük ugyanazon a tárhelyen.

Magához az üzemeltetéshez is sok segítséget kaphatunk– például saját e-mail címeket domain nevünkhöz, vagy éppen egy előre megtervezett, bizonyítottan hatékony dizájnt és marketing tartalmakat, továbbá egy olyan rendszert, amely figyelmeztet minket arra, milyen feladataink vannak még a honlappal kapcsolatban.

Google barát tárhely

Google barát tárhely: a tárhely kiválasztásánál fontos szempont az is, hogy milyen extrát tartalmaz, hiszen azoktól függ weboldalunk megfelelő működése.

Az is fontos, hogy ne online felületen keresztül töltsük fel tartalmainkat, ez ugyanis sokkal tovább tart, mintha hatékony ftp-s kapcsolaton keresztül tennénk ezt. Lehetőségünk lehet arra is, hogy saját tárhelyünket testre szabhassuk a php.ini beállítások segítségével, amelyek biztosítják a kompatibilitást és a hatékonyságot.

És persze nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontos az adatvédelem – nem csak azt jelenti ez, hogy a tárhely biztonsági rendszerének tökéletesnek kell lennie, hanem hogy az esetleges betörések, adatvesztések esetén fájljainkhoz továbbra is változatlan formában hozzáférhessünk, munkánk ne vesszen el. Ez megoldható úgy, ha felhőalapú szolgáltatást is használunk – egy igazán minőségi tárhelyszolgáltatás esetében a biztonsági mentést automatizálhatjuk, így nem kell külön odafigyelnünk erre.

A tárhelyszolgáltatás tehát nem csak egy egyszerű ftp-jelszóból áll, hanem ideális esetben olyan extrákat is biztosítanak hozzá, amelyek segítségével igazán hatékony honlapot tarthatunk fenn.

Scroll To Top