Címlap » Zene » A Zene Ünnepe és Toy Dolls június 21-én

A Zene Ünnepe és Toy Dolls június 21-én

A Zenet Magazin napi programajánlója.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A Zene Ünnepe:

Yellow Spots, Skaballeros, Puhító, Kaldera – Akvárium Klub
Kezdés: 16:00
Belépő: ingyenes!
Punk, ska és láncfűrészes psychobilly fesztiválhangulatban. 14h-tól IX. Országos lemezbörze és DJ simogató.

Jazzrael, Meszecsinka, Botom Botom, Riddim Colony – Francia Intézet, Sofitel Színpad
Kezdés. 16:30
Belépő: ingyenes!
Jazz, reggae és pszichedélia világzenei elemekkel dúsan átszőve.

Samulkov, Nynfus Corporation – Park (Popart Electronic)
Kezdés: 10:00
Belépő: 500 Ft
A ghetto-funk a húzós beatek, zúzós groove-ok új ruhája, a modern tánczenék új hullámának meghatározó stílusa lett. Természetesen nem kell messze úsznunk a stílus zászlóshajójáért – a nemzetközi sikereket és bakelit megjelenéseket halmozó Nynfus Corporation (Vida G, Stefan, Clairvo) kis hazánk nagy sztárjai, akik ezentúl minden csütörtökön fogják felizzítani a Popart parkettjét az optimális tánchőmérsékletre. Ma fellép: Samulkov (Tilos), Nynfus Corporation (Breakbeat Paradise rec., Bombastic Jam rec.).

Hey, June – Szürreál – Művészetek Palotája
Kezdés: 20:00
Belépő: 1600- 4900 Ft
Sajátos bemutató, ahol a zenészek a nagyérdemű elé tárják vízióikat, jövőbeli elképzeléseiket. Egyfajta DJ-set technóval, tört ritmusokkal, ipari zenével, zajjal. Fellép: Vad Fruttik.

Toy Dolls – Zöld Pardon
Kezdés: 20:00
Belépő: 400 Ft / 22 órától 200 Ft
Punk buli a ZP-ben! A Toy Dolls 1979-ben alakult Nagy-Britanniában. A tipikus munkásosztályi környezetből indult csapat a kortársakhoz képest nem dühvel és utálattal vezette le a benne lévő feszültséget, hanem kifejezetten vidám húrokat pengetett a kezdetektől fogva. A „kiröhögjük a világot" alapállás abszolút jól illeszkedett a punk attitűdhöz, és a túlélés szempontjából is hatékonyabbnak bizonyult: Sid Vicious például huszonkét évesen halott volt, a Toy Dolls pedig immáron harminc éves, tagjai együtt pedig lassan a százon is túl vannak. A zenekar bár a brit punk későbbi hullámában kapcsolódott be a zenei vérkeringésbe, zeneileg jóval kifinomultabb, kidolgozottabb hangzással operál, mint a kortársak. Olga rengeteg zenei csemegét rejt a technikailag sem kifogásolható lemezekbe: technikás gitárszólók és klasszikus zenei betétek színesítik a pörgős punk nótákat. Mindemellett Olga páratlan színpadi figura: megjelenése komoly vizuális sokk, betegesen vonzódik a színes zoknikhoz, idióta napszemüvegekhez és feltételezhetően több hajzselét gyártó kozmetikai cég titkos tesztembere.

Scroll To Top