Címlap » Zene » Vízparti nyaralással indul a Gödör!

Vízparti nyaralással indul a Gödör!

A Gödör Klub szeptemberben új helyszínen nyit, de előtte irány a Gödör Kemping Agárdon!

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Új korszak kezdődik a Gödör Klub életében: augusztusban a Gödör Kemping, a Gödör első természetközeli fesztiválja invitálja a közönséget egy közös nyaralásra Agádra, a Velencei-tó partjára, ősztől pedig új, állandó budapesti helyszínen jelentkezik az idén 10 éves összművészeti központ és közösségi tér, mely fél éves szünet után ott folytatja, ahol abbahagyta.

A Gödör Klub szűk évtized után, 2012. január végén kiköltözött névadó helyéről, az Erzsébet téri gödörből. Az elmúlt hónapokban ideiglenes budapesti helyszínén a lakásszínházak hagyományait követve, Gödörbújócskára keresztelt irodalmi szalont tartott, Marosvásárhelyen kortárs képzőművészeti kiállítást szervezett. Ősztől a Klub új helyen, a Király utca 8-10. alatt található Central Passage-ban folytatja működését, de előtte még közösségi nyaralásra hívja a közönségét.

Gödör Kemping
A Gödör Klub első szabadtéri, család- és gyerekbarát nyári fesztiválját rendezi meg, Gödör Kemping néven Budapesttől alig 60 km-re, a Velencei-tó 500 méteres partszakasszal rendelkező strandján, az agárdi Park Strand Kempingben, augusztus 21-26. között.

A Gödör Kemping a Gödrös hagyományokra alapozva egy összművészeti, közösségi és természetközeli fesztivál lesz, mely a Klub legsikeresebb produkcióiból ad ízelítőt. A tópartra költözik a Világgödör, a Jazzgödör, a Spicc Stúdió, a Spicc Színpad, a Táncház, a D’Watt, az Athe Sam, a BalkánBeats, a Willany Leó Táncműhely, a ZöldGödör és a CivilGödör.

A Gödör Kemping erős zenei programja mellett tánc workshopokat, irodalmi műhelymunkát, Mediawave filmválogatást, Vida Tóni halbiológus-DJ ladikos nádaslabirintus-túráját, Irie Maffia főztjét, közösségi kerttervezést, anti-korrupciós vizicsatát, sport- és gyerekprogramokat kínál, valamint reggeli tornát, jógát, természetjáró-, éjszakai csillagtúrát és egy utolsó nyári össznépi strandolást, napozást.

A rendezvény erősen támaszkodik a helyi különlegességekre is. A fesztivál területén helyi piac működik majd, el lehet látogatni bakancsban vagy kenuban a strand melletti madárrezervátumba, valamint kedvezményes áron lehet élvezni Agárd turisztikailag kiemelkedő sajátosságait.

Mindez egyedülállóan alacsony születésnapi áron: a hatnapos bérlet már 10.000 Ft-tól, napi jegyek 3000 Ft-tól vásárolhatók meg a Gödör 10. születésnapja alkalmából.

A fesztivál fővédnöke Tóth István, Gárdony polgármestere, a Gödör Kemping háziasszonya pedig Németh Juci. Juci az esemény sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a Gödör nem egy helyszín, hanem azok az emberek, akik mögötte vannak – őket pedig nem lehetett elkedvetleníteni, hiszen megcsinálták, amit szerettek volna. A fesztiválra pedig pontosan az ilyen gondolkodású embereket várják, illetve azokat, akik úgy szeretnék magukat jól érezni és egyúttal a kultúra részesévé válni, hogy közben fontos számukra az is, hogy ez egy zöld esemény, nem pedig egy marketingfesztivál.

Részletes program és egyéb infók a Gödör Kemping weboldalán.

Gödör Klub – új helyszínen kezdi az új évtizedet
Ősztől a Gödör Klub új állandó helyszínen folytatja működését. Az agora és összművészeti kulturális központ a Deák tértől alig pár percre található Király utca 8-10-be, a Central Passage-ba költözik.

A kulturális tartalom, a Gödör befogadó és támogató összművészeti kulturális központ-jellege nem változik. A közönségét napi 2-3 élőzenei koncert, performanszok, kortárs tánc- és színházelőadások, civil programok, kiállítások várják majd. Az új Gödör Klubban a terek flexibilisen változtathatók lesznek, így még több párhuzamos programra lesz lehetőség, miközben zavartalanul folyhat majd a már megszokott környezetbarát működés mellett a sok-sok beszélgetés, találkozás, ismerkedés.

Az új helyszínen a Gödör hagyományos agora funkciója sem vész el, sőt tovább erősödik: a Central Passage-ba beköltöző Gödör Klub az egész átjáró arculatát átalakítja és a VI-VII. kerületben kialakulóban lévő budapesti “Soho” egyik népszerű, pezsgő központjává változtatja. A stáb tervei szerint a jelenleg szürke és üres átjárót a Gödör Klub egy összművészeti és zöld kulturális-közösségi térré alakítja, melyben nem csak jó lenni, de újfajta kapcsolatok is létrejönnek a város lakói között a kultúra, a munka és a kereskedelem világában. A Gödör Klub a plázafunkciót kívánja újraértelmezni: az elképzelés szerint a klub mellé beköltöző üzletek felelős vállalkozások lesznek, melyek törekednek az ökológiai környezettel való harmonikus viszonyra, minimális közvetítői közbenjárással forgalmaznak minőségi termékeket, erős társadalmi felelősségvállalási programmal rendelkeznek és hisznek a közösségek erejében.

Scroll To Top