Címlap » Kultúra » Áll a bál Alföldi Róbert rendezte István, a király miatt

Áll a bál Alföldi Róbert rendezte István, a király miatt

Felborzolta a kedélyeket Alföldi Róbert által megálmodott István, a király új feldolgozása. Sokan támadják a rendezőt, vannak akik megfenyegették, de persze akadnak olyanok is, akik istenítik a művet – írja a Bors.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az István, a király szegedi Dóm téren bemutatott, majd augusztus 20-án tévében leadott közvetítése óta szinte mindenki a darabbal foglalkozik és az indulatok egyre hevesebbek. Nem csoda, hogy sokan felemelik a hangjukat a mű mellett vagy ellen, ugyanis az RTL Klubbon a rockoperából készült tévés változatot több mint 730.000 néző követte figyelemmel, ami augusztus 20-án este a legnézettebb produkció volt.

Van, aki dögkútba dobná Alföldit, egyes internetes fórumozók veréssel fenyegetik a rendezőt és a szereplőket. „Húzzanak a dögkútba!” „Alföldi a sátán lelkéből táplálkozik. Horrort tákoltak össze és támadják a nemzet emberi és közösségi méltóságát.” – olvashatók a vélemények a Borson. Sőt a közösségi hálón tüntetést is szerveznek a darab Aréna-beli bemutatójának idejére „Tiltakozás Alföldi újabb gyalázata ellen” névvel.

Persze, elismerés is akad bőven, de a negatív hang erősebbnek tűnik – vagy legalábbis az a tábor a harsányabb.

Alföldi Róbert 30 évvel a bemutató után újra színre vitte az István, a király rockoperát

Augusztus 20-i közvetítés óta mindenki az István, a királlyal foglalkozik. A közösségi oldalak tele vannak indulatokkal duzzadt véleményekkel, kritikákkal vagy dicsérő szavakkal.

Alföldi Róbert, az X-faktor új mentora, a darabbal kapcsolatban már nem akar többet nyilatkozni és a sajtós elmondta, hogy a bemutatóval elintézettnek tekinti a művet.

Bródy Jánost, akit a 30 évvel ezelőtti rockopera megálmodásáért nagy tisztelet övez a következőképp nyilatkozott Alföldi István, a királyával kapcsolatban a Borsnak: „Izgalmas és felkavaró színházi élmény született, természetes, hogy mindenkiből valamiféle reakciót vált ki. A ’83-as előadás után is sok negatív véleményt kaptunk, tíz év múlva pedig zseniális és a rendszerváltást megalapozó mű volt. Majd az idő eldönti, hogy mi lesz ennek a darabnak a sorsa, de én biztos vagyok benne, hogy még tíz év múlva is emlékezni fognak rá.”

Az adaptációban Istvánt alakító Feke Pál az RTL Klub kamerája előtt a következőt mondta a témában: “Tudtuk jól az első pillanattól kezdve, hogy ez a darab nagyon más lesz és sokat fognak róla beszélni; hogy meg fogja osztani az embereket” – árulta el a színész, aki szerint a színház küldetése valahol ez.

Scroll To Top